Обновен Левски излиза срещу амбициран Пирин

Топузаков се колебае за два поста, Иван Цветков на пейката

Обновен Левски излиза срещу амбициран Пирин

Левски 2017 има трудна задача на старта на пролетния полусезон. Днес сините гостуват на стадион "Христо Ботев" в Благоевград - мястото, от което започна отстъплението им през изминалия сезон. Пирин е воден от нов треньор - Милен Радуканов, а в щаба му влезе и Иван Цветков, който след пауза от година и половина отново сложи бутонките. И именно това носи ентусиазъм сред публиката на домакините, част от която през есента бойкотира мачовете при предишния наставник Стефан Генов.

 

Днес на практика започва и треньорската кариера на Елин Топузаков. Да, той води сините през пролетта на 2014-а и миналата есен, но едва сега имаше възможност да направи подготовка и да подреди тима по свой вкус. В контролите той действа смело и коренно промени схемата. Срещу орлетата треньорът ще заложи на 3-5-2. Треньорът има проблеми в защита - контузени са Александър Александров и Сърджан Лукин. Затова в отбрана ще действа едно от новите попълнения - чешкият защитник Давид Яблонски, а до него ще са Димитър Пиргов и капитанът Веселин Минев. В ролята на десен халф бек ще е фран-сис Нар. Опциите за ляв са две - взетият от Дунав Антон Огнянов и Сашо Александров - Алвеша. До последно Топузаков ще се колебае на кого да заложи. Ако на терена е Огнянов, то сините ще изглеждат по-офанзивно. В халфовата линия ще играят Георги Костадинов, Роман Прохазка и Мехди Бурабия, а Краев ще остане на пейката. В атаката на сините със сигурност титуляр ще е Бабатунде Аденижи. За негов партньор ще се избира измежду Антонио Аниете и привлечения от Верея французин Амаду Сукуна.

 

Заради контузиите на Александър Александров и Лукин и наказанието на холандския халф Джереми де Ноойер в групата на Левски място намериха двама юноши - полузащитникът Ивайло Найденов и нападателят Станислав Иванов. Едва ли обаче те ще се появят в игра днес.

 

В Пирин са амбицирани да започнат с успех при новия треньор Милен Радуканов. Очаква се той да не прави големи размествания по състава от есента. Всички фенове в Благоевград очакват да видят в игра Иван Цветков, но той ще остане на резервната скамейка. Най-вероятно на вратата ще е привлеченият през седмицата Благой Макенджиев. Пред него ще действат Башлиев, Сандев, Стилян Николов и Кощърна. В халфовата линия ще са Антон Костадинов и Орлин Старокин - и двамата са бивши играчи на Левски. За трети полузащитник Радуканов ще избира измежду Тодор Траянов и Попев. По крилата ще нападат Даниел Младенов (също минал през "Герена") и они Тасев, а на върха на атаката ще е Станислав Костов.

 

Обикновено всяко начало е изпълнено с надежди. И в Левски, и в Пирин те обаче на този етап не са толкова големи. Сините зимуваха втори, като изостават със седем точки от лидера Лудогорец. В миналото те са заличавали такъв аванс и са триумфирали с титлата. Сега обаче приказките за златните медали са по-скоро задължение, отколкото някой вярва, че могат да се превърнат в реалност. Поне докато Топузаков не докаже, че може да извади маршалски жезъл от раницата си. В Пирин, който има един от най-малките бюджети в лигата, целта е оставане в елита. Но все пак гледат с едно око и към сензация за купата, след като в четвъртфинал приемат Ботев Пловдив. Но това не означава, че днес на "Христо Ботев" не ги чака здрава битка. 

Вальо Илиев: Целта пред ЦСКА 1948 е Европа

"Не искаме да се задоволяваме с малкото, а напротив - да бъдем гладни за повече"

Ботев (Пловдив) продаде 15 000 билета за реванша с ЦСКА

Вижте какво съобщиха "жълто-черните"

Лудогорец пусна билетите за Крумовград

Вижте какво съобщиха от Разград

Изтеглиха жребиите за полуфиналите при ветераните и купата на АФЛ

Витоша (Бистрица) ще спори с Ботев (Враца) за място на финала

Официално: Локо (Пд) разтрогна с Хоркаш

Вижте какво съобщиха от „Лаута“

Тръпката е в efbet Лига – шампионатът се разделя на 3 групи, интригата е на макс!

Бонусът за елита на платформата за онлайн спортни залози efbet.com важи до края на сезона

Лудогорец публикува речта на Антон Недялков преди Хебър

Вижте какво казва на съотборниците си капитанът, завърнал се в игра след 6 месеца

Бусато: Дербито е приоритет

Вижте какво каза вратарят на ЦСКА

Стамен Белчев с дилеми в "червената" защита за Левски

Вижте какви

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки