Търгът за активите на ПФК ЦСКА АД ще се проведе около средата на март

"Наддаването може да се проведе или в моя офис, или на стадиона. По-удобно ще е да е на "Армията", каза Дора Милева

Търгът за активите на ПФК ЦСКА АД ще се проведе около средата на март

Търгът за придобиването на активите на фалиралото дружество ПФК ЦСКА АД ще стартира от сумата 1 646 325 лв. Това бе обявено от Софийския градски съд. Със свое решение от 15 февруари институцията "разрешава на синдика да извърши продажба на имуществени права на длъжника като цяло". Така бъдещият купувач на фалиралото дружество ще придобие всички негови активи накуп - емблемата с трите звезди, както и напълно непотребни служебни автомобили, маси, столове и екипировка от предходни сезони.

 

Какво предстои сега? Подробен отговор на този въпрос даде синдикът на ПФК ЦСКА АД Дора Милева пред вестник "Тема Спорт".
 
"Сега трябва да внеса обявление за провеждането на търга. Това ще се случи през следващата седмица - във вторник или по-скоро в сряда. Преди това трябва да проведа търг по друго дело. Обявлението се подава в специален бюлетин на синдиците в Министерството на икономиката. След утвърждаването му трябва да минат минимум 14 дни преди провеждането на търга", каза Милева.
 
"За участие в наддаването е необходимо да се внесе задатък (капаро), който е в размер на 10 процента от цялата оценка на имуществото - тоест малко над 164 000 лева. Моята практика е тази сума да може да се внесе най-късно до 17:00 часа в деня преди търга", добави Милева.
 
"Наддаването може да се проведе или в моя офис, или на стадиона. По-удобно ще е да е на "Армията" - мястото е комуникативно, а и има зали в случай на висок интерес. Но трябва да говоря с ръководството на клуба, за да получа разрешение. Самите оферти за имуществото се подават в затворени пликове в деня на търга. Произход на парите не се търси. Отварям предложенията, сравнявам ги, ако има наддаване, се провежда, докато излъчим победител. Търгът е таен. Накрая утвърждавам кой закупува активите и парите трябва да се внесат в 5-дневен срок след спечелването на наддаването", разясни още Милева.
 
"В най-добрия случай търгът ще бъде в средата на март, около 15-о число може би. Това е най-бързият вариант, но може и да е малко по-кьсно", добави Дора Милева. 
БФС извади отбор от София-изток

Пирдоп приключва с областната група

Шестима национали на Ботев отново при "канарчетата"

На "Колежа" се готвят за Черно море

ЦСКА плати над 3 млн. лева на НАП

Левски вече не фигурира след длъжниците

Община Пазарджик отпуска пари за заплати на Хебър

Очаква се 105 хиляди лева да бъдат преведени на клуба

Стоичков: Оптимист съм за България

Камата смята, че скоро отборът ни ще се класира за голям футболен форум

Черно море се намира в добра серия срещу Ботев в Пловдив

В последните си девет мача, "канарчетата" имат само две победи

Гонзо избра кой да го наследи в БФС

Кирил Котев ще заеме поста технически директор

Локо Пловдив връща Медвед на Пирин

В момента той е под наем на "Лаута"

Трима национали вече тренират с Левски

Пламен Андреев, Марин Петков и Хосе Кордоба са на линия за Николай Костов

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки