ЦСКА подхлъзна Черно море в Каварна (ВИДЕО+СНИМКИ)

Двата отбора си поделиха по едно полувреме, Стамен Белчев надхитри Георги Иванов

ЦСКА подхлъзна Черно море в Каварна (ВИДЕО+СНИМКИ)
ЦСКА победи Черно море с 2:0 като гост с попадения в последните 10 минути на мача от 20-ия кръг, игран в Каварна. Червените направиха силно второ полувреме и на практика излъгаха моряците на Георги Иванов, които имаха териториално надмощие преди почивката. С два гола на Руй Педро тимът на Стамен Белчев запази третото място, увеличавайки преднината си пред Черно море на 6 точки и доближавайки втория Левски на 5 точки. 
 
Добрата серия на „червените” под ръководството на Стамен Белчев в първенството продължи. В последните си 4 шампионатни срещи през есента под ръководството на хасковлията ЦСКА спечели 10 от 12 възможни точки. В този период единствено Лудогорец взе същия актив от точки, но само ЦСКА не допусна нито един гол. 



 
Първото и единствено положение за ЦСКА до почивката дойде още в 4-ата минута, когато новото попълнение Кевин Кубемба напредна мощно отляво и центрира ниско пред вратата, но Мартин Костадинов тук пред Густаво Кулма изчисти. 
 
Последва силен натиск на Черно море, изразен с изсипани топки и мелета в наказателното поле на гостите. Защитата на ЦСКА изглеждаше стабилна, като при една ситуация блокира три последователни удара, а треньорът на варненци Георги Иванов проклинаше малшанса. 

 
Най-смисленото положение за домакините бе в 26-ата минута, когато Бакари овладя пред пеналта и пусна наляво за свободния Балдийски, чийто шут прелетя над вратата. 
 
До почивката Георги Китанов запази мрежата си суха и при хубав далечен шут на капитана на моряците Георги Илиев. 

 
ЦСКА започна по-добре и второто полувреме, като Руй Педро получи удобна топка на точката на дузпата, но ударът му не затрудни особено вратаря Войтех Шроом, който стана четвъртият вратар, пазил за варненци през настоящия сезон след Александър Чанович, Емил Михайлов и Пржемисъл Коварж. 

 
С извеждащи подавания на Рубен Пинто над защитата на варненци ЦСКА можеше да открие резултата, но нападателите Руй Педро и Арсенио Нунеш не успяха да се възползват. Коварен удар на Нунеш пък профуча встрани.   
 

 
Ходът с пускането на Кирил Десподов се оказа печеливш за Стамен Белчев и 20-годишният офанзивен халф изработи единствения гол в 85-ата минута. Продуктът на академията на Литекс овладя по десния фланг, влезе хитро навътре и пусна в коридор за Педро, който от движение по диагонала опъна мрежата зад Шром.

 
Преди това Десподов пусна и за Нунеш, който обаче пропусна. 
 
С втория си гол в 91-ата минута Руй Педро оформи крайното 2:0. Той бе оставен необезпокояван в наказателното поле и пусна в левия долен ъгъл на Шром. Асистенцията бе на Антон Недялков. 

 
Така, ЦСКА победи Черно море за втори път този сезон след трудното 1:0 на Армията. 



Рикардиньо бяга от Левски

Вижте подробности

В Левски минаха на специален режим

Ще подобряват физическата подготовка на играчите

Събрин отряза ЦСКА

Кондиционният треньор Кирил Динчев запълни щаба на Стамен Белчев

Двама разделят първото място при голмайсторите в efbet Лига (ВИДЕО)

Вижте класирането на най-добрите стрелци

Националите ни по футзал преодоляха предварителния кръг на квалификациите за Евро 2026 (ВИДЕО)

Вижте подробности

Спас Делев удължи договора си с Лудогорец

Георги Дерменджиев разкри новината

Дерменджиев: След двата гола, мачът беше под наш контрол

"Винаги се играе по-спокойно в мачовете, когато водиш в класирането", заяви той

Киров: След червения картон ситуацията излезе извън контрол

„Трябва да обръщаме внимание на положителните неща.“, призова треньорът на Арда

Радослав Кирилов: Не сме спирали да вярваме

Нападателят на ЦСКА 1948 донесе собственоръчно обрата срещу Локо София

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки