Юнайтед се нуждаеше от Ибра и Погба, за да преодолее Блекбърн (ВИДЕО+СНИМКИ)

Шведът осъществи обрата на "Иууд Парк" след асистенция на французина

Юнайтед се нуждаеше от Ибра и Погба, за да преодолее Блекбърн (ВИДЕО+СНИМКИ)
Жозе Моуриньо пусна Пол Погба и Златан Ибрахимович, за да може Манчестър Юнайтед да преодолее втородивизионния Блебърн след обрат до 2:1 на неговия „Иууд Парк”. Именно Погба и Ибра взаимодействаха в 75-ата минута и шведът класира „червените дяволи” на четвъртфинал за Купата на Англия. 
 
Моуриньо извърши 7 промени в своя състав спрямо онзи, който победи Сент Етиен с 3:0 в четвъртък вечер, като само Серхио Рoмеро, Крис Смолинг, Антони Марсиал и Андер Ерера запазиха своите места. Уейн Рууни и Давид де Хеа са получили още по-дълга почивка. На пейката бяха имена като Швайнщайгер, Погба, Мата и Ибрахимович, в случай че се наложи да влязат.  


 
Ромеро направи спасяване преди Блекбърн да излезе напред в 17-ата минута. Марвин Емнес, който бе затруднил стража, направи за смях Маркос Рохо пред наказателното поле и изведе Дани Греъм, който с удар в обратния горен ъгъл накара дори Жозе Моуриньо да аплодира. 
 
Юнайтед допусна първи гол от 6 мача насам.

 
Гостите реагираха. Вратарят на Роувърс Джейсън Стийл извади силен удар на Андер Ерера, но в 27-ата минута „червените дяволи” изравниха резултата. Хенрих Мхитарян изведе от дълбочина забравения от защитата на Роувърс Маркъс Рашфорд, който хладнокръвно заобиколи вратаря Стийл и пусна в мрежата.

 
 
Рашфорд вкара 4 гола в своите 6  появи в турнира за Купата. 
 
Моуриньо пусна златните си резерви в 63-ата минута. Ибрахимович и Погба влязоха вместо Марсиал и Лингард. 
 
Резервите комбинираха унищожително. Погба изведе Ибра от дълбочина и със завидно хладнокръвие 35-годишният нападател преодоля вратаря на Блекбърн. Златан гардира и чукна неспасяемо за 2:1. 


 
Сега той има голове в турнирите за ФА Къп, Купата на Италия, Купата на краля и Купата на Франция. 
 
В заключителните минути гол на нападателя на Роувърс Антъни Стоукс бе правилно отменен поради засада след тройно спасяване на Ромеро. 

 
Така, носителят на трофея Юнайтед продължава защитата му и  чака жребия за четвъртфиналите, където са още съставите на Линкълн Сити, Тотнъм, Сътън/Арсенал, Мидълзбро, Челси, Хъдърсфийлд/Манчестър Сити и Милуол. 
    

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки