Време е за нова порция футбол от най-високо ниво

Тази вечер ще се изиграят два 1/8-финала от Шампионската лига

Време е за нова порция футбол от най-високо ниво

Първите четири осминафинални срещи от Шампионска лига предложиха много емоции и вече е време за още футбол от най-авторитетния клубен турнир в света.

"Манчестър Сити" посреща "Монако" в един от най-интересните сблъсъци от осминафиналната фаза на Шампионска лига. "Гражданите" разочароваха привържениците си с нулево равенство срещу втородивизионния "Хъдърсфийлд" за Купата на Англия. Ремито означава, че предстои преиграване, което ще утежни и без това натоварената програма на "Сити".

Довечера тимът на Пеп Гуардиола се изправя срещу лидера във френската Лига 1 - "Монако". Монегаските нямат поражение у дома от 18 декември миналата година. Силната им форма на "Стад Луи II" означава, че "Манчестър Сити" ще насочи усилията си към постигане на добър резултат на "Етихад".

"Гражданите" отново ще разчитат на обичайния заподозрян - Серхио Агуеро. Аржентинецът ще води атаката в отсъствието на контузения бразилски супертлант Габриел Жезус.

Пеп Гуардиола няма кадрови проблеми преди мача. Гостите пък ще бъдат единствено без наказания Жемерсон.

"Байер" Леверкузен пък излиза срещу "Атлетико" Мадрид с мисъл за отмъщение. Именно испанският гранд отстрани "аспирините" на осминафиналите през сезон 2014/15.

"Черно-червените" завършиха груповата фаза без загуба - 2 победи и 4 равенства - и ще опитат да пренесат тази форма в директните елиминации.

Тимът на Рогер Шмит е на 8-мо място в немската Първа Бундеслига и показва сериозно непостоянство. "Аспирините" ще бъдат без една от звездите си - Хакан Чалханоглу. В началото на месеца ФИФА спря състезателните права на турския национал заради нарушаване на трансферните правила. Липсата му със сигурност ще се усети.

"Атлетико" пък спечели групата си в конкуренцията на "Байерн" Мюнхен. Въпреки това "дюшекчиите" се представят под очакванията в Примера дивисион и изостават на 7 точки от местния си враг "Реал", който има и два мача по-малко, и на 6 от втория "Барселона".

Изглежда тимът на Диего Симеоне до последно ще води битка със "Севиля" за третата позиция, но ще се съсредоточи върху Шампионска лига.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки