Сензациите в пресата: 602-ма души е най-слабата посещаемост на „Герена"

Кметът помири феновете с треньора на Локо (ГО), Белчев прави 5 промени за Стара Загора, а Топузаков - поне три

Сензациите в пресата: 602-ма души е най-слабата посещаемост на „Герена"

Сензациите в пресата днес, вторник, 21 февруари 2017 година:

„Тема спорт”: 602-ма души е най-слабата посещаемост на „Герена"
Ръководството на Левски е изразило сериозно притеснение от отлива на феновете по бреме на вчерашното Общо събрание на акционерите, финансовият директор Красимир Иванов е извадил статистика, която показва, че на най-слабо посетения мач през есента са присъствали 602-ма зрители. От клуба обаче не уточниха за коя среща става въпрос. През последните месеци средната посещаемост е ниска, а единственият мач на „Герена" със солидна посещаемост за 2016 година е бил двубоят с Марибор от Лига Европа. Тогава сините фенове изкупиха всички пуснати в продажба билети. След поражението от Пирин на старта на пролетния дял от шампионата не се очакват много хора на първото домакинство за 2017 година в Първа лига. В събота сините посрещат Локомотив Горна Оряховица на "Умасот Арена Георги Аспарухов". За да понапълнят стадиона, от клуба заявиха, че всеки, който си е закупил билет за събитието "Обединени за Левски" в зала "Универсиада" в неделя, ще може да влиза със същия талон и на футболния двубой с железничарите. Въпреки това на двубоя не се очакват много зрители.

„Меридиан мач”: Кметът помири феновете с треньора на Локо (ГО)

Треньорът на Локо (ГО) Иван Колев и феновете на тима бяха помирени на специална среща, инициирана от кмета и президент на клуба инж. Даниел Костадинов. Снощи в общината привържениците поставиха ребром своите въпроси към специалиста и изразиха своето недоволство от слабата игра срещу Ботев в първия официален мач за 2017 г. Преди това от групата на запалянковците във „Фейсбук" дори надигнаха глас за оставката на специалиста след уронващото престижа на Локо изявление, че липсата на условия за нормални тренировки и провеждането на занимания по „площадки и полянки" са сред основните причини за поражението от „жълто-черните". След сбирката обаче категорично се разбра, че УС на клуба застава зад Колев и той ще продължи да работи с отбора, който доста промени по време на зимната пауза. Освен градоначалникът от УС на сбирката присъства само Николай Рашков. Самият треньор, наричан от привържениците Тигъра, заради кариерата му в Индонезия и Мианмар, бе категоричен, че ако 2-3 седмици представя нето на тима не се стабилизира,  той изобщо няма да чака повече подкани и сам ще си тръгне. Колев обясни за изказването си в телевизионния ефир след мача с това, че е казал нещата такива, каквито са били. Заради липсата на добри тренировъчни терени той е бил принуден да води занимания с група от 27 състезатели на игрища за мини-футбол. феновете на свой ред проявиха известно разбиране, но подчертаха, че нещата от кухнята на клуба, трябва да си остават в нея. На сбирката бяха обсъдени и въпроси, свързани с охраната на стадиона, след като се получи известно напрежение, покрай със знаме на агитката, както и с цените на билетите.

„Тема спорт”: Белчев може да направи 5 промени за Стара Загора

Треньорът на ЦСКА Стамен Белчев си пожела по време на зимната подготовка футболистите да го затрудняват с избора му за стартови 11. И надеждите на наставника са на път да станат факт. Белчев има доста дилеми по състава за следващия мач - гостуването на Берое на 25 февруари (събота) от 15:00 часа. Въпреки успеха над Черно море (2:0) треньорът ще преразгледа присъствието на няколко футболисти сред титулярите. На разположение на Белчев вече е Чорбаджийски, който изтърпя една среща наказание. Очаква се капитанът да замени Перес в центъра на защитата, а партньор да му е Бодуров. Това е може би и най-сигурната от всички потенциални промени, които Белчев би могъл да направи за двубоя с Берое. Пред треньорския щаб на ЦСКА възникват дилеми, свързани с фланговите футболисти. Кулма изнесе пореден слаб мач. От началото на зимната подготовка колумбиецът е неубедителен, а силното включване на Десподов от пейката на негово място може да доведе до размествания. 20-годишният Десподов има солидни шансове да попадне сред стартовите 11 в Стара Загора, а потърпевш от такъв ход по всяка вероятност ще е Кулма. Другото крило Арсенио също не може да е сигурен за титулярната си позиция. Португалецът не защити убедително присъствието си на терена в Каварна. Изпусна чисто положение при 0:0, отне твърде малко топки, често грешеше и все така си остава енигма. Видно е, че Арсенио не разполага с добър завършващ удар, а е доста спорно и дали мястото му е на фланга. Той шутира рядко, а когато го прави, обикновено е неточно. Двата му гола дотук са - с глава срещу Пирин (1:1) и с изстрел отблизо след центриране от фаул срещу Нефтохимик (5:1). Новото попълнение Кевин Меркадо има очевидно предимство откъм скорост и пробивност спрямо португалеца. Много по-енергичен и маневрен е. Никак не е пресилено да се каже, че Арсенио не оправдава доверието от началото на сезона. Твърде анемичен е, а и няма солидно присъствие на терена. Тук обаче има условност -жълтата карта на Меркадо първо трябва да пристигне. А и евентуална смяна на двете крила срещу Берое ще донесе голяма доза изненада за съперника. Четвъртата евентуална промяна, която може да видим срещу заралии, е на върха на атаката. Дебютът на Фернандо Каранга се отложи, също заради липсата на жълта карта. Бразилецът щеше да е титуляр срещу Черно море, но документът му така и не пристигна навреме. Това наложи да стартира Кубемба. Ако Каранга бъде уреден, той със сигурност ще замени конгоанеца срещу Берое. Последната, пета, възможна промяна е в зоната на десния бек. Манолев не бе напълно възстановен за Черно море и Дюлгеров бе титуляр. Представянето на универсалния бранител обаче не бе никак стабилно, като той остави доста пространства на съперника, най-вече през първата част. Ако Манолев е готов, със сигурност ще започне вместо Дюлгеров. Така Стамен Белчев има немалко ребуси за решаване преди двубоя с Берое. Радостното за него е, че вече разполага с по- голям избор спрямо есента. Остава да бъдат взети и точните решения.

„Тема спорт”: Топузаков прави поне три промени по състава

Треньорът на Левски Елин Топузаков ще направи поне три промени по състава за домакинството на Локомотив Горна Оряховица. Мачът срещу железничарите е в събота, 25 февруари, от 17:30 часа на „Герена" и ще бъде предаван пряко по Диема спорт. Специалистът бе бесен от представянето на почти всички футболисти при поражението с 0:1 от Пирин в Благоевград. Сините се представиха толкова слабо, че завършиха двубоя без точен удар във вратата на домакините. Изстрелите пък бяха едва три. Едната от рокадите ще бъде в отбрана. На „Герена" се надяват до събота напълно възстановен за игра да бъде Димитър Пиргов. Той получи контузия в областта на адукторите преди двубоя с Пирин. Ако Пиргов бъде готов, то той ще заеме мястото на Симон Сандберг. С травма е и друг бранител - Александър Александров. При положение че и той е на разположение на Топузаков, то на пейката ще трябва да седне Веселин Минев или той да бъде сложен на поста ляв халф-бек. Със сигурност ще има промяна и в халфовата линия, най-малкото защото Георги Костадинов е наказан. Очаква се вместо него да играе Джереми де Ноойер или Божидар Краев. Първият пропусна мача с Пирин заради санкция, а вторият се появи на терена като резерва. Очаква се като титуляр срещу Локомотив Горна Оряховица да започне и нападателят Амаду Сукуна. Левски вече изостава с 10 точки от Лудогорец. Затова и цел номер едно пред сините остава запазването на второто място. Сините имат аванс от 5 точки пред ЦСКА, а двата тима се срещат на 4 март, събота, от 14:30 часа на националния стадион. Преди това Левски има домакинство на Локо ГО и гостуване на Дунав Русе.

Лудогорец пуска утре билетите за полуфинала с Хебър

Вижте какво съобщиха от Разград

Черно море без двама титуляри срещу Пирин

Даниел Димов и Влатко Дробаров пропускат гостуването

Черно море държи солиден коз за успех срещу Пирин

"Моряците" не са губили от "орлетата" от шест години

Борусия (Мьонхенгладбах) хареса Дуа от Лудогорец

Нападателят е оценен на 5 милиона евро

Славия ще спре Крумовград за Топ 6

Вижте подробности

Ясен е окончателният капацитет на "Българска Армия"

Стадионът ще събира междъ 16 и 18 хиляди души

Александър Любенов: Грешките изграждат

Стражът на Локо София говори по няколко теми както на терена, така и извън него

Крумовград си хареса звезда на Ботев Враца

Браян Переа има 6 гола в 25 мача този сезон

Архитект Хаджиев: Този стадион ще е впечатляващо съоръжение

"Горди сме, че по-малко от година след представянето на проекта, вече текат дейности", заяви той

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки