Най-младият чешки арбитър в Европа ще ръководи Копенхаген – Лудогорец

Мирослав Зелинка ще свири мача навръх 36-ия си рожден ден, отварят каса на „Паркен“ за българските фенове

Най-младият чешки арбитър в Европа ще ръководи Копенхаген – Лудогорец

Чешкият съдия Мирослав Зелинка ще ръководи втората среща от 1/16-финалите в турнира Лига Европа между ФК Копенхаген (Дания) и Лудогорец (Разград), който е в четвъртък от 22:05 часа.

Зелинка ще свири мача навръх 36-ия си рожден ден и е най-младият международен рефер от чешката листа във ФИФА, като към момента е във Втора категория на световната централа.

Негови помощници ще бъдат Ондржей Пеликан и Ян Патак, допълнителни асистенти са Ян Ирлек и Радек Пржихода, а четвърти съдия е Иржи Молачек.

Първата среща преди седмица на националния стадион "Васил Левски" бе спечелена от датчаните с 2:1.

Междувременно от Лудогорец съобщиха, че феновете, които разполагат с ваучери за мача в четвъртък, ще могат да ги разменят за билети в деня на срещата.

Специално за българските привърженици в 17,00 ч. ще бъде отворена каса на стадион „Паркен“, която се намира до входовете на сектори D2 и D3. Гишето ще работи до началото на двубоя – 21,05 ч. местно време. Освен ваучера привържениците трябва да носят и документ за самоличност.

Групата на Лудогорец заминава за датската столица в сряда с чартърен полет от Варна. Очаква се футболистите да бъдат на летището в морската столица около 9,00 ч.

Официалната тренировка на Лудогорец в Копенхаген ще се проведе утре в 20,00 ч. местно време.

Половин час по-рано треньорът Георги Дерменджиев и капитанът Светослав Дяков ще участват в традиционната пресконференция преди мача.

Отборът се прибира в България в петък след обяд. Чартърът на отбора ще кацне във Варна около 14:00 ч.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки