Атлетико (Мадрид) победи Байер след гладиаторска битка в Германия (ВИДЕО)

Първият осминафинален двубой завърши 4:2

Атлетико (Мадрид) победи Байер след гладиаторска битка в Германия (ВИДЕО)

Атлетико (Мадрид) победи Байер (Леверкузен) в първия осминафинален двубой между двата тима в Шампионската лига и направи огромен скок за следващата фаза на турнира. Съперниците предложиха истинско зрелище на „БайАрена”, което завърши при резултат 4:2.

 

Реваншът на „Висенте Калдерон” ще се проведе на 15 март.

 

Другият мач, който се проведе тази вечер, също бе много резултатен. На „Етихад” Манчестър Сити победи Монако с 5:3.

 

През първото полувреме на „БайАрена” отборът от Мадрид бе по-активният. Уендел можеше да си вкара свиреп автогол  в 13-ата минута - Филипе Луис центрира в наказателното поле, където бразилецът, явно с идеята да изрита в ъглов, от движение разтресе напречната греда.

 

В 17-ата минута резултатът бе открит. Саул Нигес вкара много красив гол. Той навлезе в наказателното поле след серия от финтове и отправи техничен удар, пращайки топката в горния десен ъгъл – никакъв шанс за Лено. Това бе негов пети гол  в турнира през този сезон.

 

Атлетико поведе с 2:0 в 25-ата минута. След грешка в защитата Кевин Гамейро пое топката и стигна до наказателното поле, където се справи с Топрак и пусна към сънародника си Антоан Гризман, който сам срещу Лено с мощен шут не сгреши. Топката се удари в напречната греда и влетя във вратата.

 

С това попадение Гризман стана най-резултатният футболист за Атлетико в европейските турнири. Той вече има 13 гола и изпревари Луис Арагонес. Асистенцията на Гамейро бе негова седма с екипа на „дюшекчиите”, като всичките му  пасове до момента са били към Гризман.

 

Моя направи чудесно спасяване  в 30-ата минута след техничен удар на Кампъл.

 

В 34-ата минута Гризман бе много близо до втори гол. Той шутира силно от движение след пас на Гамейро отдясно, но Лено се намеси решително и успя да прати топката над вратата си.

 

Второто полувреме започна ударно за отбора на Байер. В 48-ата минута Белараби намали изоставането на „аспирините”. Хенрикс му подаде отдясно и той с удар от движения прати в далечния ъгъл на Моя. Гостите отговориха с бърза атака, при която Гемайро разтресе дясната греда.

 

В 59-ата минута Кевин Гамейро върна преднината от два гола, след като бе точен от дузпа. Френският национал премина технично Драгович, като прокара топката между краката му и навлезе в пеналта, но бе задържан и съборен. Той изпълни безкомпромисно в центъра на вратата и за първи път в мач от Шампионската лига се разписа и направи асистенция.

 

Зрелището продължи. Стефан Савич си вкара автогол в 67-ата минута. Юлиан Бранд центрира, Моя не се успя да се намеси добре и в опита си да избие прати в краката на Савич, след което топката влетя във вратата.

 

Последва стихиен натиск от страна на Байер (Леверкузен), като пред защитата на Атлетико имаше немалко грижи.  В 80-ата минута Хавиер Ернандес-Чичарито стреля от близко разстояние, но Филипе Луис пред голлинията изчисти.

 

Така се стигна до  86-ата минута, когато всичко бе решено. Влезлият като резерва Фернандо Торес се разписа с глава след добър пас на Върсалко и много сериозна грешка в защитата на Байер.

 

Ново 20! Шави си тръгва

Треньорът на Барса преговаря с Деко 75 минути

Предстоят важни преговори в новия шампион на Италия

В Интер търсят развитие след триумфа

Страхотен Десподов спаси ПАОК от срам в Гърция

Капитанът на България с перфектна асистенция в добавеното време за 1:1

Магуайър отговори на критиките: В Юнайтед винаги има натиск

„Около нас винаги ще се шуми много“, заяви защитникът

Технологията на голлинията не е рентабилна, смята шефът на Ла Лига

Хавиер Тебас коментира "призрачния гол" на Барса в „Ел Класико“

Потвърдено: Холанд аут за Брайтън

Фодън и Стоунс се завръщат, съобщи Пеп

Рангник призна, че разговаря с Байерн Мюнхен

Селекционерът на Австрия не отрече и, че може да приеме офертата на баварците

Селекционерът на Белгия влезе в битката за треньор на Милан

Доменико Тедеско може да поеме "росонерите" след края на сезона

Чалханоглу: Това Скудето е отмъщението ми към Милан

Халфът не може да забрави отношението на феновете на "росонерите" след трансфера в градския съперник

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки