Сити и Монако сътвориха истински голов спектакъл на "Етихад" (ВИДЕО+СНИМКИ)

"Гражданите" стигнаха до победа с 5:3 след серия от обрати

Сити и Монако сътвориха истински голов спектакъл на "Етихад" (ВИДЕО+СНИМКИ)

Манчестър Сити спечели с 5:3 домакинския си мач срещу Монако в първия осминафинал на двата тима от турнира Шампионска лига. Срещата бе изпълнена с обрати, като краен победител излязоха "гражданите". Досега в историята на Шампионска лига има само един по-резултатен двубой от фазата на пряката елиминация, като в него има отново замесен отново френски отбор - Лион разбива със 7:2 Бремен в осминафинал през март 2005 година.

Срещата на „Етихад” започна на високи обороти, като „гражданите” имаха превес във владеенето на топката през първите минути, но пък ударите на домакините към противниковата врата липсваха, докато футболистите на Монако бяха отправили 5 удара.



Първата сериозна възможност бе пред Сити, но Агуеро не успя да насочи добре след пас на Де Бройне.



Две по-късно домакините поведоха. Лерой Сане направи отличен пробив през отбраната, след което намери Агуеро и за аржентинеца остана по-лесното – 1:0.

Фабиньо в 32-ата центрира отдясно, а Фалкао с плонж засече топката и върна Монако в мача.



Осем минути по-късно „монегаските” обърнаха нещата в своя полза. Килиан Мбапе проби по десния фланг и завърши с мощен удар, с който покачи на 1:2.

В края на полувремето Фалкао пропусна  да отбележи втория си и би във външната страна на мрежата. За първата част Монако бе отправил 10 удара, 3 от които в целта, и владееше само 29 процента от времето топката, но за сметка на това водеше в резултата.

Гостите имаха златна възможност да увеличат преднината си в 50-ата минута. Монако получи правото да изпълни дузпа, но Фалкао стреля слабо и Вили Кабайеро спаси.




Серхио Агуеро отново възстанови равенството на „Етихад” в 58-ата след кошмарна грешка на вратаря Субашич. Агуеро получи от Стърлинг в предни позиции и отправи удар в близкия на вратаря ъгъл, който привидно не трябваше да затрудни хърватина, но той изпусна топката и трябваше да вади за втори път кълбото от мрежата си.



Головата фиеста продължи, като този път дойде ред на гостите да отбележат. Фалкао развинти Джон Стоунс и с перфектен прехвърлящ удар покачи на 2:3, реабилитирайки се за пропуснатата дузпа.

В последните 20 минути на срещата обаче Сити вдигна оборотите и тотално доминираше на терена, като „гражданите” заличиха пасива си и излязоха напред с 2 гола преднина.

В 71-ата Агуеро засече в движение след центриране от корнер за 3:3, а Стоунс покачи на 4:3 след важна асистенция на Яя Туре, който надскочи отбраната на Монако.



В 82-ата финалния щрих постави Сане, който завърши образцова атака на Сити.

Фалкао можеше да намали пасива на Монако малко преди края, но Кабайеро показа страхотен рефлекс и изби.



ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки