Лудогорец е пред Реал и Байерн по евроголове

Само Шахтьор има повече попадения като гост в евротурнирите този сезон

Лудогорец е пред Реал и Байерн по евроголове

Лудогорец е изпра­вен пред почти нерешима мисия при гостуването на ФК Копенхаген в реванша от Лига Европа. Кафу, Кешеру, Вандерсон и Марселиньо могат спокойно да влязат в ролята на Брус Уилис от „Умирай трудно" и да изтеглят тима от критичната си­туация, ако се опрем на изключителните показатели на тима извън България.

През тази кампания Лудогорец се е разписал 12 пъти като гост и 10 на свой терен, което е показателно, че шампионите са по-опасни в двубоите си навън. Минус за двубоя на „Паркен" е, че предвид добрия резултат от първия мач, домакинът ще играе добре прибран.

Все пак дузината попадения навън са изключително постижение, а по-малко имат дори колосите Байерн, Реал, Барселона и ПСЖ. Лудогорец е на втора позиция след Шахтьор (Донецк) по въпросния показател.

Смята­ният за украински клонинг на орлите" тим има 13 гола. Нито един от тях обаче не е в турнир номер 1, след като отборът от Донецк записа 0:3 при гостуване­то си на Йънг Бойс в плейофа и отпадна в групите на ЛЕ.

Да припомним и по-подробно удивителното постижение на Лудогорец, който не се разписа само в една от шестте си визити и едва два пъти в общо 13-те си срещи до мо­мента. Разградчани вкараха на Цървена звезда (4), Младост (3), Виктория (Пилзен) (2), ПСЖ (2), Базел (1) и не се разписаха единствено срещу Арсенал.

Интересно е разпределението на голмайстори­те за „орлите" по отношение мачо­вете навън. Вандерсон е абсолю­тен лидер с пет­те от общо 12 попадения извън България, дока­то на „Васил Левски" бразиле­цът няма нито едно. Кафу, Мисиджан и Лукоки са с по две, а веднъж се е раз­писал и Кеше­ру. Румънецът бе пренебрегнат за титулярната позиция в пър­вия мач с ФК Копенхаген, но почти сигурно ще бъде титуляр за реванша. Въпросът е дали обаче не е пре­калено късно, защото именно румънецът е иг­рачът на „орли­те", разписал се най-много пъти на свой терен - три.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки