НКП и „Синя България”: Как да вземем акции, натоварени с 20 млн. задължения?

Никога не ни е било страх да поемем отговорност, заяви председателят на тръста Илия Козарев

НКП и „Синя България”: Как да вземем акции, натоварени с 20 млн. задължения?

Организираните фенове на Левски от НКП и Тръст „Синя България” не се страхуват да поемат отговорност да управляват клуба след оттеглянето на Спас Русев, но се притесняват от натрупаните около 20 млн. лева дългове, които носят акциите.

„Реално погледнато собственикът на Левски винаги са били неговите привърженици. Дори не като председател на тръст „Синя България”, ами дори като най-обикновен привърженик на Левски аз се чувствам като собственик на тоя отбор. Мога да кажа, че се чувствам като собственик, защото, както се казва, откакто се помня аз съм тук – на стадиона. Дали ние сме готови да приемем акциите, дали сме готови да управляваме клуба – нас от тръст „Синя България” никога не ни е било страх да поемем отговорност. Привържениците на Левски винаги са доказвали, че те могат да носят своята отговорност.”, обяви председателят на тръст „Синя България” Илия Козарев пред БНТ.

Козарев посочи, че евентуален фалит няма да е нещо ново в историята на „сините”.

„Ако погледнем историята на Левски, първите 30 години от съществуването на Левски, клубът е фалирал два пъти. Привържениците на Левски винаги ще бъдат там – без значение дали е фалирал или не. Левски винаги ще го има, Левски е вечен и ние ще бъдем там винаги.”.

 „С нас не е воден разговор за това да бъдат прехвърляни акции. Ние прочетохме това изречение тази сутрин. И какво означава дали сме готови да вземем акции, които са натоварени с 20 млн. задължения? Едно е ясно – Левски не е бил изоставен никога от привържениците в дългогодишната си история и сега няма да бъде изоставен”, заяви председателят на НКП Степан Хиндлиян.

А според него дали феновете на Левски имат финансова способност да издържат отбора?

„Това зависи от активизацията на самите привърженици и от това кой какво е готов да жертва от себе си в името на клуба. Но в момента говорим за хипотези, тъй като аз реално не зная дали това нещо ще се случи. Аз прочетох от медиите, че ни дават акциите. Първо никой не ни е питал искаме ли ги, но аз не казвам, че не ги искаме, не казвам и че ги искаме. Просто казвам, че съм го чел в медиите. Както съм чел в медиите, че ще имаме козирка, табло и т.н.”.

„Акции, които са натоварени с 20 млн. задължения, не могат да се дават току така. Или те могат да се дават току така и да се взимат току така, но по една друга схема, в която феновете не участват. Левски е бил в дългогодишната си история многократно на ръба. Едно е ясно – той не е бил изоставян от привържениците си. Никога! И този път няма да има прецедент”, добави Хиндлиян пред bTV.

Левски обяви кога пуска билетите за ЦСКА

Двата тима играят на 7 април

Шестима национали на Ботев отново при "канарчетата"

На "Колежа" се готвят за Черно море

ЦСКА плати над 3 млн. лева на НАП

Левски вече не фигурира след длъжниците

Община Пазарджик отпуска пари за заплати на Хебър

Очаква се 105 хиляди лева да бъдат преведени на клуба

Стоичков: Оптимист съм за България

Камата смята, че скоро отборът ни ще се класира за голям футболен форум

Черно море се намира в добра серия срещу Ботев в Пловдив

В последните си девет мача, "канарчетата" имат само две победи

Гонзо избра кой да го наследи в БФС

Кирил Котев ще заеме поста технически директор

Локо Пловдив връща Медвед на Пирин

В момента той е под наем на "Лаута"

Трима национали вече тренират с Левски

Пламен Андреев, Марин Петков и Хосе Кордоба са на линия за Николай Костов

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки