Юве матира Порто с две резерви (СНИМКИ+ВИДЕО)

Бианконерите победиха с 2:0 на Ещадио До Драгао

Юве матира Порто с две резерви (СНИМКИ+ВИДЕО)

Ювентус победи като гост Порто с 2:0 в първия мач между тях от 1/8-финалите на Шампионската лига. Италианският отбор игра с човек повече над час и отбеляза попаденията си в рамките на две минути, като голмайстори станаха появили се от скамейката футболисти.

Домакините започнаха по-активно и първите удари към Буфон бяха на Брахими и Рубен Невес.

Юве отговори с опасни атаки, които завършиха с изстрели на Алекс Сандро и Пауло Дибала.

В 25-та минута Алекс Тейес получи жълт картон, а само две минути по-късно влезе изключително остро в краката на Лихщайнер, с което си изпроси второ официално предупреждение, с което остави съотборниците си с човек по-малко повече от час игра.

В 38-та минута Игуаин стреля в наказателното поле, топката рикушира коварно в крака на Фелипе и за малко не изненада Икер Касияс, но испанецът успя да се протегне и да избие топката в гредата.

В първата минута на продължението преди почивката Дибала стреля мощно извън наказателното поле и отново страничният стълб на Порто спаси домакините от гол.

След почивката домакините бяха близо до гол, но Ектор Ерера не успя да насочи топката към вратата на Буфон след удара му с глава от близко разстояние.

В 72-та минута влезлият само броени минути преди това Марко Пяца разпечата вратата на Касияс с първия си гол с черно-белия екип. Пауло Дибала се опита да намери Лихюайнер отдясно, но топката рикушира в противников бранител и се оказа перфектна за навлизащия на скорост хърватин, който с плътен удар по земя отбеляза за 1:0.

След гола Алегри пусна Дани Алвеш в игра и само 120 секунди по-късно именно бразилецът вкара за 2:0 след центриране на далечната греда на Алекс Сандро и след овладяване на гърди, бекът прати топката в десния паяк на Порто.

В 87-та минута Ювентус можеше да реши всичко в спора, след като Пяця пусна перфектен пас зад защитата към Кедира, герменцът плонжира и оптрави удар, но той мина покрай вратата на Порто. 

Така "старата госпожа" е с единия крак в 1/4-финалите на турнира, тъй като обрат на техния Ювентус Стейдиъм ще бъде много трудна задача за португалските им съперници. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки