Джейми Варди остави Лестър в играта с първия си гол в Шампионската лига (ВИДЕО+СНИМКИ)

"Лисиците" паднаха 1:2 на "Рамон Санчес Писхуан", но продължават да мечтаят

Джейми Варди остави Лестър в играта с първия си гол в Шампионската лига (ВИДЕО+СНИМКИ)
Английският шампион Лестър, който се е приближил на точка от зоната на изпадащите във Висшата лига, допусна едва втората си загуба в Шампионската лига. „Лисиците” на Клаудио Раниери паднаха 1:2 като гости на Севиля в първи осминафинал. Благодарение на нападателя Джейми Варди, намалил от нищото при 0:2, и на вратаря Каспер Шмайхел, спасил дузпа при 0:0, обаче съхраниха своите шансове за реванша след три седмици.
 
За мача на стадион „Рамос Санчес Писхуан” Лестър направи 10 промени спрямо тима, който загуби срещу Милуол в ФА Къп, като мениджърът Клаудио Раниери пусна титулярите си. Единствено Ахмед Муса запази своето място. Нападателят си партнираше с Джейми Варди, който търсеше край на негативната си серия от 9 мача без гол.

 
Бившите звезди във Висшата лига Самир Насри и Стивън Н’Зонзи започнаха в халфовата линия за испанците. Андалусийците разполагаха и с екс-нападателя на Ман Сити Стефан Йоветич.
 
Севиля установи контрол върху играта от самото начало и в 13-ата минута получи право на дузпа. Хоакин Кореа успя да стигне пръв до спорна топка и Уес Морган го фаулира в наказателното. Каспер Шмайхел без особени проблеми обаче спаси 11-метровия наказателен удар, като дори залъга нападателя.

 
В 22-ата минута Шмайхел се изяви отлично и при изненадващ шут на Ескудеро от дъгата на наказателното поле.
 
Севиля заслужено откри три минути по-късно. Ескудеро видя включването на Пабло Сарабия, центрира умело на задната греда и крилото заби с глава в обратния ъгъл.

 
След „сухи” 385 минути Каспер Шмайхел допусна първия си гол в Шампионската лига.
 
До почивката Кореа предизвика поредно спасяване отстрана на Каспер Шмайхел.
 

 
Статистиката говореше красноречиво след първото полувреме. Притежанието на топката бе 70%-30%, а точните удари – 5:0.
 
Севиля остана господар на терена и след подновяването на играта. Лестър оцеля с греда на Витоло от малък ъгъл, като топката се разходи по голлинията, преди Кореа да изкупи вината си за изпуснатата дузпа с втори гол в 62-ата минута.

 
Йоветич залепи дълго подаване на дъгата, майсторски запази притежанието ѝ срещу Роберт Хут и Уес Морган и чукна за Кореа, който порази мрежата с помощта на рамката – 2:0. Каспер Шмайхел всячески се помъчи да окуражи своите съотборници и действително „лисиците” проявиха характер.

 
От нищото Лестър се върна в мача в 72-ата минута, когато Джейми Варди намали. Дани Дринкуотър центрира ниско отляво и от вратарското поле непокритият Варди само това и чакаше, за да опъне противниковата мрежа.
 
Английският национал заби първия си гол в Шампионската лига.
 
Десетина минути преди края Севиля ревна за втора дузпа за невнимателни действия на Демарай Грей срещу Йоветич, но реферът Турпин от Франция подмина ситуацията. Самата ситуация и играта за топката не дадоха основания на арбитъра да посочи за втори път бялата точка.
 
В заключителните моменти късмет бе на страната на Лестър, като Адил Рами тресна напречната греда с глава.
 

Реваншът на „Кинг Пауър Стейдиъм” е на 14 март.   

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки