Лудогорец готов за подвиг срещу Копенхаген

До момента няма български тим, който да е успявал да навакса изоставане в гостуване

Лудогорец готов за подвиг срещу Копенхаген

Лудогорец ще се опита да сътвори подвиг в Копенхаген днес. Разградчани отстъпиха с 1:2 в първия 1/16-финал на Лига Европа на "Васил Левски" и ще гонят дивото в Дания, където по принцип е гнилото. До момента няма български тим, който да е успявал да навакса подобно изоставане в гостуване -неуспешните опити са 10. Но в Разград ще се уповават на максимата "Винаги има първи път".

 

За да се случи това обаче, Лудогорец ще трябва да направи далеч по-силен мач, отколкото в София. У дома разградчани се загубиха сред здравите датчани и днес ще е необходимо да бъдат значително по-агресивни и най-вече по-остри пред вратата на Робин Олсен. За целта треньорът Георги Дерменджиев ще направи една рокада в състава. Тя ще е свързана с поставянето на Клаудиу Кешерю на върха на атаката. Румънецът се появи като резерва на "Васил Левски" и успя да порази вратата на Копенхаген - гол, който може да се окаже с голяма важност при добра игра  днес.

 

Присъствието на Кешерю в предни позиции ще прати на пейката холандеца Върджил Мисиджан. Звездата Джонатан Кафу ще действа като дясно крило (започна първия 1/16-финал в ролята на фалшива деветка), на срещуположния фланг ще е Вандерсон. Играта ще връзва Марселиньо. От него се очаква да бъде далеч по-силен, отколкото преди седмица, когато играта определено не му спореше. От представянето му ще зависи и дали Лудогорец ще успее да притесни достатъчно датчаните, за да може те да започнат да бъркат.

 

В халфовата линия и защита Дерменджиев няма да прави промени. В средата на терена ще са капитанът Светослав Дяков и Анисе, а карето пред Владислав Стоянов ще е в състав Йордан Минев, Козмин Моци, Хосе Паломино и Натанаел.

 

Треньорът на Копенхаген Столе Солбакен е спокоен преди реванша заради преднината на тима си. Вчера настроението му бе повишено и от факта, че норвежецьт бе номиниран за най-добър треньор в датското първенство. Въпреки това ще се наложи той да разреши някои проблеми по състава. Те идват от наказанията на основния халф Вилям Квист и крилото Ян Грегуш (влезе като резерва на "Васил Левски). Най-вероятно на мястото на първия ще играе Куск. И той ще трябва да помага на бранителите. Почти сигурно Солбакен няма да прави други корекции по единайсеторката, защото тя се справи добре със задачите си в София. Те няма да се различават и за реванша, предвид аванса от първия двубой. Копенхаген ще действа здраво в защита и средата на терена, без да поема излишни рискове. И ще се опита да удари пак чрез статично положение, още повече че датчаните имат сериозно ръстово предимство.

 

Същевременно изгоненият в първия мач нападател на Копенхаген Ян Грегуш прогнозира, че стабилната защита ще реши крайния победител в двубоя. Ако успеем да елиминираме силните нападатели на Лудогореи, ще продължим. Крачка по крачка, защо да не играем и ние полуфинал, коментира словакът пред вестник "Тема Спорт"

 

Класирането на Лудогорец за осминафинал минава през отбелязването на поне два гола. Затова и разградчани ще бъдат принудени да нападат още от началото, а не да чакат възможности за контраатаки.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки