Лудогорец готов за подвиг срещу Копенхаген

До момента няма български тим, който да е успявал да навакса изоставане в гостуване

Лудогорец готов за подвиг срещу Копенхаген

Лудогорец ще се опита да сътвори подвиг в Копенхаген днес. Разградчани отстъпиха с 1:2 в първия 1/16-финал на Лига Европа на "Васил Левски" и ще гонят дивото в Дания, където по принцип е гнилото. До момента няма български тим, който да е успявал да навакса подобно изоставане в гостуване -неуспешните опити са 10. Но в Разград ще се уповават на максимата "Винаги има първи път".

 

За да се случи това обаче, Лудогорец ще трябва да направи далеч по-силен мач, отколкото в София. У дома разградчани се загубиха сред здравите датчани и днес ще е необходимо да бъдат значително по-агресивни и най-вече по-остри пред вратата на Робин Олсен. За целта треньорът Георги Дерменджиев ще направи една рокада в състава. Тя ще е свързана с поставянето на Клаудиу Кешерю на върха на атаката. Румънецът се появи като резерва на "Васил Левски" и успя да порази вратата на Копенхаген - гол, който може да се окаже с голяма важност при добра игра  днес.

 

Присъствието на Кешерю в предни позиции ще прати на пейката холандеца Върджил Мисиджан. Звездата Джонатан Кафу ще действа като дясно крило (започна първия 1/16-финал в ролята на фалшива деветка), на срещуположния фланг ще е Вандерсон. Играта ще връзва Марселиньо. От него се очаква да бъде далеч по-силен, отколкото преди седмица, когато играта определено не му спореше. От представянето му ще зависи и дали Лудогорец ще успее да притесни достатъчно датчаните, за да може те да започнат да бъркат.

 

В халфовата линия и защита Дерменджиев няма да прави промени. В средата на терена ще са капитанът Светослав Дяков и Анисе, а карето пред Владислав Стоянов ще е в състав Йордан Минев, Козмин Моци, Хосе Паломино и Натанаел.

 

Треньорът на Копенхаген Столе Солбакен е спокоен преди реванша заради преднината на тима си. Вчера настроението му бе повишено и от факта, че норвежецьт бе номиниран за най-добър треньор в датското първенство. Въпреки това ще се наложи той да разреши някои проблеми по състава. Те идват от наказанията на основния халф Вилям Квист и крилото Ян Грегуш (влезе като резерва на "Васил Левски). Най-вероятно на мястото на първия ще играе Куск. И той ще трябва да помага на бранителите. Почти сигурно Солбакен няма да прави други корекции по единайсеторката, защото тя се справи добре със задачите си в София. Те няма да се различават и за реванша, предвид аванса от първия двубой. Копенхаген ще действа здраво в защита и средата на терена, без да поема излишни рискове. И ще се опита да удари пак чрез статично положение, още повече че датчаните имат сериозно ръстово предимство.

 

Същевременно изгоненият в първия мач нападател на Копенхаген Ян Грегуш прогнозира, че стабилната защита ще реши крайния победител в двубоя. Ако успеем да елиминираме силните нападатели на Лудогореи, ще продължим. Крачка по крачка, защо да не играем и ние полуфинал, коментира словакът пред вестник "Тема Спорт"

 

Класирането на Лудогорец за осминафинал минава през отбелязването на поне два гола. Затова и разградчани ще бъдат принудени да нападат още от началото, а не да чакат възможности за контраатаки.

Брентфорд разби Лутън при визитата си, вкара 5 гола на противника си

Между двата тима се получи доста интересен мач

Селта надви Лас Палмас след рецитал на Аспас (ВИДЕО)

Галисийци се отдалечиха от изпадането

Лайпциг надделя над Хайденхайм и запази мястото си в Топ 4 (ВИДЕО)

"Биковете" спечелиха с 2:1

Милан ще избира между доста имена за нов треньор

Вижте и някои от кандидатите за поста

Уелтън блести в Япония, даде асистенция за успех на Гамба

Бразилецът изигра силен мач

Ад в Белград! Зверски бой между ултраси на Партизан и Звезда (ВИДЕО)

За щастие полицията е реагирала доста бързо

Уест Хам и Нюкасъл обмислят треньорска промяна, и двата тима с мераци към Сари

Италианецът може да избира

Анчелоти: Близо сме титлата, но Барса е много силен съперник

Италианецът не скри уважението си към каталунците

Йозил призна защо се реши на физическа трансформация

"Правя го, за да бъда във форма", каза бившият германски национал

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки