Влади Въргала: Случващото се в Левски? Социална шизофрения

"Ние сме поколение, което израстна с идеали, а се оказва, че за всеки идеал си има табелка с цена"

Влади Въргала: Случващото се в Левски? Социална шизофрения

В инаги когато си мисля, че вече съм видял най-идиотското и невероятно нещо в България, ставам свидетел на следващото. Случващото в Левски е резултат от цялата социална шизофрения, която ни залива. Не мога да кажа кой е виновен и кой невинен в ситуацията с оттеглящия се собственик Спас Русев и феновете. Всички са еднакво виновни и еднакво невинни, защото са заложници на случващото се на всички нива в държавата, а и в целия свят.

 

Дали ще реши нов богат собственик проблемите в Левски? Ако един богат бизнесмен е богат, то той е умен. Нима някой умен човек ще се замеси в обречена кауза, как мислите? Ние сме поколение, което израстна с идеали, а се оказва, че за всеки идеал си има табелка с цена. Феновете да получат акциите в Левски? Малоумщина е изобщо да се третират привържениците като юридически субекти. Целият казус е въпрос на социална политика и здрав разум и няма да се разреши с поредната далавера.
 
Честно да ви кажа, дали ще има Левски или не, е най-малкият проблем на България. Всъщност, проблемите на Левски и на ЦСКА не са проблеми на клубовете, а на цялата държава. Не може да се радваш на това, че къщата на съседа ти гори. Защото във всеки от нашите домове са заложени бомби и пожарът ще обхване всички. Това е положението. Без социална политика е невъзможно разрешаването на нито един проблем. Да не би никой да не знае, че клубовете са заложници на феновете? Нали виждате какво се случва не само в Левски, а в други големи клубове в родината ни. По този път тръгват и Берое, и много други.
 
Когато дойде нов собственик, трябва да се слуша неговата дума, а не неговите функции да се изземват от привържениците, които да казват кой да играе, кой да е треньор и така нататък. Необходима е социална доктрина, само тогава обществото ни ще просъществува и ще има бъдеще футболът ни.

Владислав Карамфилов-Въргала за вестник "Меридиан мач"

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки