Сензациите в пресата: Левски губи почти цял отбор

И още: "Блокират и идеята за втори тим в долната група", "Палийски преговоря с бизнесмен от Русия"

Сензациите в пресата: Левски губи почти цял отбор

Сензациите в пресата от днес, четвъртък, 23 февруари 2017 година:

 

"Тема спорт": Левски губи почти цял отбор

 

Трусовете на "Герена" със сигурност ще се отразят и на първия отбор. На първо време кризата може да не засегне тима, но ако ситуацията остане непроменена, то това ще се случи през лятото. Най-малкото защото в състава има доста играчи, чийто договори изтичат с края на първенството. А сред тях има и основни футболисти. От защитата с договори до края на кампанията са обвързани капитанът Веселин Минев, Александър Александров и Сашо Александров. В халфова-та линия положението също е деликатно - Георги Костадинов и Джереми де Ноойер също след няколко месеца стават свободни агенти. Подобна е и ситуацията с Антонио Аниете.

 

И докато заради обявената политика с налагането на повече юноши и българи в състава от лятото Левски трудно щеше задържи Де Ноойер и Аниете, то плановете за останалите бяха други. При така създалата се ситуация обаче преговорите за нови договори са замразени.

 

Вчера сините проведоха една тренировка, която бе закрита за медиите. Тимът се готви за съботното домакинство на Локомотив Горна Оряховица.

 

"Тема спорт": Блокират и идеята за втори тим в долната група

 

Идеята за правенето на дублиращ отбор, който от следващия сезон да участва във Втора лига, ще бъде сложена във фризера. А наред с нея в него отиват и обявените инвестиционни намерения за подобряване на базата на "Герена". Наскоро спортният директор Даниел Боримиров обяви, че Спас Русев планира изграждането на зала и нов терен. Планираше се те да са изцяло на разположение на детско-юношеската школа.

 

В настоящата ситуация обаче на преден план изниква оцеляването на клуба. 

 

"Тема спорт": Палийски преговоря с бизнесмен от Русия

 

Президентът на Ботев Пловдив Ангел Палийски е водил преговори с бизнесмен от Русия, който да стане собственик на клуба. Както е известно, Георги Самуилов върна акциите на сдружение "Ботев 1912" и реално остави канарчетата на автопилот.

 

В последните дни Палийски е бил в чужбина. Според запознати новият мажоритарен собственик ще бъде корпоративна фирма, решена да завърши стадион "Христо Ботев". 

 

Снощи Палийски имаше среща с представители на фракциите от агитката на жълто-черните, както и с членове на сдружението, което отново притежава 61% от акциите на клуба. ТЦ ИМЕ продължава да държи 39% от ценните книжа.

 

В момента се подготвя насрочване на Общо събрание на акционерите, на което се очаква в Ботев да влезе сериозен мажоритарен собственик, довериха от Коматево. Това трябва да стане 6 средата на март.

 

В момента от клуба са се захванали с решаването на първия си основен приоритет, а именно да бъде решен проблемът с вътрешнофирмената задлъжнялост, за което призна и доскорошният собственик Георги Самуилов. Тези дългове са в размер на 12 милиона лева.

 

Още на 13 февруари Георги Самуилов е уведомил президента Ангел Палийски и съвета на директорите, че се оттегля. В първия момент това е шокирало всички в Ботев, като те са се опитали да го разубедят. На 15 февруари обаче адвокатът на Самуилов Димитър Радев е джиросал акциите на Апостол Апостолов и от този ден сдружение "Ботев 1912 отново" притежава 61%.

Левски иска петима да преподпишат, връща ас за дербито

Ел Джемили също ще бъде привикан от ръководството

Костов: Не сме толкова спокойни (ВИДЕО)

Треньорът на Левски говори след 1:0 над Берое

МЪКА! Забравен герой спаси Левски (ВИДЕО)

Фадига носи 1:0 над Берое, Сектор "Б" остана празен

Уелтън блести в Япония, даде асистенция за успех на Гамба

Бразилецът изигра силен мач

Сираков: Главницата към НАП е погасена, няма опасност от фалит

„За първи път от поне 10-15 години Левски няма лихвоносни задължения към НАП“

Левски е подновил интереса си към вратаря на Пирин

Украинският страж може да засили конкуренцията на "Герена"

Левски с най-солена глоба след кръга

"Сините" броят 8000 лева на БФС

Костов води тренировката на Левски

Треньорът с дълга реч пред играчите

Левски с нов антирекорд

Вижте какво направиха „сините“

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки