Рома падна на Олимпико, но продължава в Лига Европа (СНИМКИ+ВИДЕО)

Апоел (Никозия) също намери място сред последния 16, а Легия (Вършава) не успя да се справи с Аякс

Рома падна на Олимпико, но продължава в Лига Европа (СНИМКИ+ВИДЕО)

Рома загуби с 0:1 от Виляреал срещата реванш от 1/16-финалите в Лига Европа, но благодарение на категоричния си успех седмица по-рано в Испания с 4:0, продължава без проблеми напред.

Началото на срещата бе по-добро за Рома, които успяваха да задържат повече топката.

Постепенно Виляреал успя да влезе в мача и в 11-та минута Роберто Сориано отправи първия удар към вратата на Рома, а само четири минути по-късно Рафаел Боре откри за гостите, след като се възползва от нескопосано отиграване на Томас Вермален в наказателното поле и отблизо стреля мощно в горния десен ъгъл. 


До края на полувремето по-добрият отбор бе този в жълто, като само добрите намеси на Алисон спасиха Рома от два гола още преди почивката при удари на Родриге Ернанес и Сориано.

На полувремето Лучано Спалети се опита да промени ситуацията на терена с пускането на Антонио Рудигер на мястото на Манолас. 

Малко след 50-та минута Пероти отправи два опасни удара в очертанията на вратата, но Андре Фернандес се намеси на ниво. В 57-та влезлият като смяна Рудигер получи жълт картон, а в 82-та, той бе изгонен с втори такъв. Това даде импулс в играта на Виляреал и Хосе Анхел бе много близо да отбележи веднага след това. Боре също стреля в обсега на Алисон минута преди края, но стражът на римляните успя да спаси.


Апоел (Никозия) с Живко Миланов в състава си продължи напред в турнира след победа с 2:0 като домакин на Атлетико Билбао, с което елиминира изоставането си 2:3 от първия мач.

Първото полувреме бе изпълнено с опасни ситуации и пред двете врати и абсолютно равенство. Най-близо до головете в началните минути бяха Георгиос Ефрем и Иняки Уилямс, а малко преди полувремето Раул Гарсия също имаше шанс да отбележи.

Веднага след почивката обаче Апоел поведе, благодарение на Пиерос Сотиру, с което кипърци излязоха напред в общия резултат, тъй като загубиха първата среща с 3:2. Вторият удар не закъсня и в 54-та минута Йоанис Гианиотас.

В 65-та минута Апоел остана с човек по-малко, след като голмайсторът за първия гол Сотиру бе изгонен за втори жълт картон. Кипърският тим реши да се затвори в собствената си половина, за да задържи благоприятния за тях резултат. 

В крайна сметка и Атлетико остана с 10 човека в третата минута на продължението, след като Андер Итураспе получи второ официално предупреждение. 

Аякс успя да пребори трудно Легия Варшава като домакин и надделя с 1:0, което се оказа и общия резултат от двата мача. Въпреки силната си игра в защита, полският тим капитулира малко след полувремето и това се оказа решително.

През целия мач Аякс беше по-добрият отбор на терена и това се показа още от началото, след като Хаким Зийче и Бертранд Траоре бяха много близо до попадение.

Четири минути след почивката Ник Вегевер най-накрая успя да отбележи за домакините, останал сам срещу вратаря Маларц.


След като поведе в резултата, холандският гранд не свали оборотите и не позволи на Легия Варшава да създаде никакви опасности пред Андре Онана.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки