Дяков: В нито един от двата мача Копенхаген не беше по-добрият отбор

Ще ми липсват тези мачове, нищо общо с отборите в българското първенство, сподели капитанът на Лудогорец

Дяков: В нито един от двата мача Копенхаген не беше по-добрият отбор

Капитанът на Лудогорец Светослав Дяков смята, че Копенхаген не е надиграл него и съотборниците му в нито един от двата мача. Датският шампион отстрани българския след 0:0 на реванша на „Паркен” след загубата на Лудогорец с 1:2 на „Васил Левски” преди седмица.

„Имахме доста удари към вратата на противника, но не успяхме да отбележим. За съжаление има го във футбола. Поздравявам отбора на Копенхаген за продължаването напред. Това е техният футбол. Доста по-различен от нашия – с дълги топки, с борба, с битка. Съжаляваме, че не успяхме да се класираме. За мен в нито един от двата мача отборът на Копенхаген не беше по-добрият отбор, но просто така се стече първият мач, че допуснахме  две грешки, които не можахме да наваксаме. И двата мача не бягаме надиграни от Копенхаген, кой каквото иска да твърди. Излъгаха ни може би”, коментира Дяков след мача.

Халфът призна, че евромачовете са му се „усладили” и ще му липсват, защото отборите в Шампионска лига и Лига Европа въобще не могат да се сравняват с тези в България.

„Излизаме през централния вход на европейските турнири и се надявам догодина да се завърнем още по-силни. Аз съм горд от представянето на моите съотборници. Особено в Шампионска лига мачовете са уникални. В Лига Европа също. Срещу много стойностни отбори, нищо общо с тези в българското първенство наистина. Надявам се да имаме още такива големи европейски вечери на големи стадиона. Усладиха ни се тези мачове на нашия отбор. Уникални публики, страхотни стадиони, страхотна атмосфера. Пожелавам на повече български футболисти да се докоснат до тези мачове. Това е истината и тук се показва класа”.

Дяков отказа да критикува чешкия съдия Зелинка.

„Не искам да коментирам съдията. Имам си мнение, но след като сме загубили, не е той основният виновник, така че нека не го коментираме съдията, нека ги оставим на спокойствие.”.

„Силно се надявам да качим едно ниво нагоре. Надявам се да продължаваме да държим високо ниво. Ако не сме концентрирани, може да има грешки. Има отбори, които може да ни изненадат. Ако сме концентрирани, отново сме шампиони”, каза той за конкуренцията в българското първенство.

Напрежение в Милан след фиаското в Рим

Фенове търсят сметка на играчите

ОБЗОР: Отново Леверкузен срещу Рома в полуфиналите на ЛЕ (ВИДЕО)

„Аспирините“ с нов рекорд - 44 мача без загуба след 1:1 в Лондон

Аталанта изхвърли Ливърпул и пренаписа историята си (ВИДЕО)

Салах вкара от дузпа единствения гол в Бергамо

Рома смачка Милан в Европа (ВИДЕО)

Леверкузен на пътя на "вълците" на полуфиналите

Гасперини за реванша с Ливърпул: Най-важният мач в историята

„Наясно сме, че няма да е лесно“, заяви треньорът на Аталанта

Еуфория в Рим! "Олимпико" разпродаден за Рома - Милан

"Вълците" на крачка от трети пореден полуфинал

ОБЗОР: Бенфика и Леверкузен с домакински успехи (ВИДЕО)

Резерви зарадваха "аспирините" - резултати от Лига Европа

Рома мечтае за трети пореден финал в Европа (ВИДЕО)

"Вълците" обезличиха Милан на "Сан Сиро"

Алонсо: Има време за Бундеслигата, мислим само за Уест Хем

Вижте какво заяви треньорът на „аспирините“

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки