Сензациите в пресата: Русев остава в „Левски", вярват „сините" фенове

Белчев праща чужденец при Тоди, Краев излиза титуляр и още…

Сензациите в пресата: Русев остава в „Левски", вярват „сините" фенове

Сензациите в пресата днес, петък, 24 февруари 2017 година:

„Стандарт”: Русев остава в „Левски", вярват „сините" фенове

Спас Русев все пак може и да не напусне "Левски". Такива мнения се прокрадват сред тарторите от агитката на "синия" клуб. Бизнесменът върна притежаваните от него 87% акции в касата на клуба, но според слуховете ще размисли и ще остане начело на "Левски". Подобно мнение изрази и председателят на тръст "Синя България" Илия Козарев. "Очаквам Спас Русев да се върне. Нагласите са хората да се обединят около призив за завръщането на бизнесмена като собственик на "Левски", а той ще приеме поканата отново да стане главен акционер", заяви Козарев. На подобно мнение е и един от сериозните акционери - Цвета Овчарова. "Считам, че с напускането на г-н Спас Русев в клуба ще настъпи дестабилизация и хаос - неща, от които най-малко има нужда "Левски" в момент, в който трябва да се решават огромни, трупани с години проблеми", смята Овчарова. Подобно мнение изказа и друг акционер Илия Христов, председател на сдружение "Сини сърца". По време на вчерашната среща между фенове и ръководство в зала "Универсиада" прехвърчаха искри. Шефовете бяха представени от изпълнителните директори Диана Иванова и Красимир Иванов. Те опитаха да обяснят финансовата ситуация в клуба чрез презентация. Част от привържениците обаче започнаха да ги псуват и напуснаха залата. Имаше призиви за създаване на Комитет за спасението "Левски". Диана Иванова пък призна, че до този момент Спас Русев все още е собственик на клуба. Дебатите продължиха до късно снощи.

„Тема спорт”: Белчев праща чужденец при Тоди

Треньорът на ЦСКА Стамен Белчев ще изпраща в дубъла по един от чужденците с паспорт извън ЕС. Това се налага заради ограничението от 3-ма такива футболисти за двубоите в Първа лига. Играчите на "Армията", които са засегнати от правилото, са Рафа Перес, Кулма, Меркадо и Каранга. По правилник на БФС тимовете от втория ешелон могат да използват до двама иностранци с паспорти извън ЕС, така че това е добра опция за поддържане на игровата практика на футболиста, останал извън групата на първия отбор. Досега през сезона единствено Петрус Бумал от чужденците игра за дубъла, и то само в една среща - 1:0 над Оборище, като той бе и автор на гола. Дубълът подновява участието си във Втора лига тази неделя от 14:00 часа срещу Несебър на "Армията". Билетите са по 2 лв., а отворен ще е единствено Сектор А. Това ще е официален дебют на Светослав Тодоров-Тоди начело на червените. Съперникът с треньор Николай Русев-Джангъра е 6-и на точка пред 8-ия ЦСКА II. В групата на червените ще попаднат халфът Кристиян Малинов и левият бек/крило Ангел Лясков, които се възстановяваха от травми през зимната пауза. Атаката ще води 18-годишният Тонислав Йорданов, който бе изгонен и в двете контроли на националите до 19 г. срещу Сърбия (1:3 и 1:4) тази седмица.

„Меридиан мач”: Краев излиза титуляр, чудят се за позицията му

Младежкият национал Божидар Краев почти сигурно ще бъде титуляр за Левски в мача с Локо (ГО). Това се налага, тъй като двама от основните халфове на „сините" Георги Костадинов и Мехди Бурабия са наказани за двубоя. Така Краев, който участва в контролата между мъжкия и младежкия национален отбор, ще трябва да играе. Вариант да не излезе сред титулярите е само ако Елин Топузаков се откаже окончателно от схемата 3-5-2 и заложи на четирима в средата на терена. 

"Тема Спорт": Казахстанци с интерес към играч на Верея

Казахстанският Ордабаси проявява интерес към играча на Верея Педро Еуженио, разбра "Тема Спорт". Този клуб наскоро купи централния нападател на ЦСКА Преслав Йорданов. Еуженио направи силна есен за старозагорския тим. Той участва в 18 шампионатни двубоя за новака в Първа лига. В тях обаче не успя да се разпише. Португалецът започна като титуляр и в първия двубой на тима през пролетта - загубата с 0:1 от Локомотив Пловдив. Очаква се развитие по евентуален трансфер да има през следващата седмица.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки