Капитан на ЦСКА избяга в Лудогорец

Кирил Янакиев подсили юношите на шампионите в елитната група до 17 г.

Капитан на ЦСКА избяга в Лудогорец

Капитанът на юношеския тим на ЦСКА, родени през 2001 г., се премести в „Лудогорец".

Кирил Янакиев решил да се маха, защото му били предложени доста добри условия при шампионите.

Халфът бе един от големите таланти в школата на ЦСКА, а сега ще получава и стипендия за изявите си в елитната юношеска група.

Треньор на „Лудогорец" в неговата възраст е Петър Пенчев, който работи и с юношеския национален отбор, а след това бе наставник и на пловдивския „Ботев".

В Разград по принцип вземат доста сериозни подкрепления от ЦСКА в последните години. Още в началото натам се изнесе цял отбор, въпреки че доста малко играчи останаха в школата на „Лудогорец".

През лятото Радослав Здравков пое втория от- бор на разградчани, който играе във Втора лига, а главен скаут на школата стана Спас Джевизов, който водеше академията на „червените".

„Лудогорец" излезе снощи в реванша от 1/16-финалите на Лига Европа срещу датския първенец „Копенхаген". Първият двубой завърши 2:1 в полза на скандинавци-те на стадион „Васил Левски" в София. Тренировката на разградчани се проведе на закрит покрив на стадион „Паркен" заради лошото време в датската столица.

Въпреки загубата в щаба на разградчани бяха оптимисти за крайния изход на мача. Треньорът Георги Дерменджиев гарантира, че тимът е готов да даде всичко от себе си, за да си тръгне с добър резултат от гостуването.

По принцип на няколко пъти в евротурнирите „Лудогорец" успя да се измъкне от доста сложни ситуации, като тази след загубата в първия двубой от „Копенхаген".

Домакините гарантираха пълни трибуни, като българите трябваше да са около 800.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки