Бивш "смърф" нокаутира Ботев (ВИДЕО)

Дунав удари като гост Ботев (Пд)

Бивш "смърф" нокаутира Ботев (ВИДЕО)

Дунав Русе стигна до трите точки в гостуването си на Ботев (Пд). „Небесносините” издебнаха своите моменти и стигнаха до 2 попадения за крайното 0:2. В герой за "драконите" се превърна бившият футболист на Локомотив (Пловдив) Бирсент Карагарен, който наказа на два пъти домакините. Двубоят можеше да има и друг завършек, ако при 0:0 Лъчезар Балтанов не бе пропуснал дузпа с твърде лошо изпълнение. Успехът позволи на Дунав да остане в първата шестица.

 

В началните минути домакините опитаха да упражнят натиск и стигнаха до няколко възможности пред противниковата врата. Балтанов засече с глава центриране от корнер, но топката премина над вратата. В 9-ата минута пък Ботев по чудо не поведе. Омар Косоко засече с глава по чудесен начин центриране в наказателното поле, но топката се отби в дясната греда. Последваха няколко спокойни минути, в които двамата вратари нямаха никаква работа. През това време на трибуните бе по-интересно. Привържениците на гостите издигнаха транспарант, на който бе изписано: „Искаме Дунав в Русе”. Това пък бе съпроводено и с обидни скандирания по адрес на БФС. В 24-ата минута домакините получиха право да изпълнят дузпа, след като Будинов игра с ръка в собственото си наказателно поле. Изстрелът от бялата точка на Лъчезар Балтанов обаче бе крайно несериозен и Антонов улови, запазвайки мрежата си „суха”. Васил Шопов пробва много красиво изпълнение. Опитът му да прехвърли Чворович почти от центъра на терена обаче се оказа неуспешен. В следващите минути Ботев натисна своя съперник, в опит да се прибере на почивката поне с гол аванс. Тодор Неделев овладя в наказателното поле центриране от ъглов удар, но мощният му изстрел не намери целта. Вутов пък нахлу опасно в пенала, но в последния момент топката му бе избита. И точно когато полувремето отиваше към нулево равенство, Дунав шокира своите домакини. Центриране отдясно стигна в наказателното поле до Бирсент Карагарен, който с удар по диагонала изведе гостите напред в резултата. Бившият футболист на Локомотив (Пд) изрази доста бурно радостта си, за което получи жълт картон.

 

Втората част премина доста скучновато, без да има много на брой интересни моменти. В началото й Лъчезар Балтанов засече с глава центриране от корнер, но вратарят на Дунав улови без проблеми. Дунав като по чудо не вкара втори гол в 50-ата минута. Будинов изведе фронтално срещу вратаря Бранимир Костадинов, но ударът на последния премина до дясната греда. Секунди по-късно гостите пропуснаха нова отлична възможност. Чудесен индивидуален пробив на Васил Шопов завърши с чудесен изстрел, който обаче профуча до сглобката. Последва сериозен спад в темпото на игра. Ботев опитваше да наложи натиск, но без особен успех. „Канарчетата” действаха изключително инертно и без никаква идея в играта си. За сметка на това, „драконите” бяха много добре организирани, разиграваха търпеливо и същевременно не допуснаха заплахи за вратата на Антонов. Това даде резултат в 70-ата минута, когато на практика мачът приключи. Центриране отдясно стигна в наказателното поле до Бирсент Карагарен, който с плътен удар по диагонала матира за втори път Чворович. Почти веднага след попадението Джаилов беше на път да си отбележи рядко красив автогол, след като засече топката с летящ плонж. В крайна сметка обаче се стигна само до корнер. До края на мача това бе и последният интересен момент.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки