Жозе Моуриньо призова Лестър да кръсти стадиона си на Клаудио Раниери

„Аз бяха уволнен от Челси също като шампион, но въобще не може да се сравнява с това, което се случи с Клаудио"

Жозе Моуриньо призова Лестър да кръсти стадиона си на Клаудио Раниери

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо обяви, че ръководството на Лестър трябва да кръсти стадиона на „лисиците” на Клаудио Раниери.

 

Италианският специалист бе уволнен след девет месец откакто пие тима. Той влезе в историята, като направи отбора шампион във Висшата лига. Решението на шефовете на клуба да го уволнят предизвика вълна от негативни реакции във футболния свят.

 

„Искам да отдам заслуженото на този, който написа най-хубавата история във Висшата лига. Той заслужава стадионът на Лестър да бъде кръстен на него. Това, което Раниери постигна, е най-хубавото нещо в това първенство и едно от най-забележителните във футболната история”, каза португалецът.

 

„Сега Лестър отново е в центъра на вниманието заради това решение. То ни обедини всички в света на футбола. Сериозно е. Важно е да се разбере, че това в момента е футболът и трябва да се реагира”.

 

„Аз бяха уволнен от Челси също като шампион. Не беше особено приятен момент, но въобще не може да се сравнява с това, което се случи с Клаудио”.

 

„Никой няма да успее да повтори успеха на Раниери. Трудно мога да намеря думи, с които да определя подобно решение на тяхното ръководство. Но трябва да преживеем и това”, добави Моуриньо. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки