Локо (Пловдив) и Нафтата спукаха топката за 0:0 (+ВИДЕО)

"Черно-белите" разочароваха, завършиха мача с 10 души

Локо (Пловдив) и Нафтата спукаха топката за 0:0 (+ВИДЕО)

В мач, изпълнен с борба и грешки, Локомотив (Пловдив) и Нефтохимик завършиха 0:0. Нападателят на гостите Венци Христов стреля опасно преди да бъде заменен принудително още през първото полувреме. Домакините живнаха в началото на втората част и удар на Тунчев с глава облиза напречната греда. На другия фронт Ел Харуби трябваше да се намесва решително и успя да запази двете нули. „Черно-белите” завършиха мача с 10 човека заради втори жълт картон на Иван Горанов в 82-ата минута. 

 

Нафтата можеше да прекъсне серията от 9 шампионатни мача срещу „смърфовете” без успех. Последната победа на бургазлии над локомотици е 2:0 като домакини на 23 февруари 2003 г. 

 

Началото бе по-добро за Нефтохимик. Венци Христов имаше две възможности, първата особено чиста. Нападателят напредна сам до наказателното поле и шутира силно, но на сантиметри от левия ъгъл. 

 

За нещастие на Христо Янев и на самия футболист, Христов трябваше да бъде заменян принудително в 27-ата минута, когато получи болки в лявото коляно. На неговото място влезе Емануил Манев. 

 

Локомотив изглеждаше неориентиран, но щастливо можеше да открие в 18-ата минута при една центрирана от дълбочина топка, която защитникът на Нафтата Йордан Йорданов едва не прати в собствената си врата.  

 

Постепенно домакините овладяха центъра, но положения липсваха. Мартин Камбуров изглеждаше най-опасният играч на „черно-белите”, като веднъж бе оставен непокрит, но ножичният му удар бе неточен. 

 

Недоволен от показаното през първата част, наставникът на Локо Едуард Ераносян извърши двойна смяна на почивката. Марчев и Велковски бяха заменени от Умарбаев и Серджо. 

 

Това изглежда даде импулс в играта на домакините и именно Серджо качи топката на главата на ветерана Александър Тунчев, чийто удар с глава облиза напречната греда. 

 

Но Нефтохимик отвърна с контраатака, при която Ел Харуби парира удари на изведения Манев и на добавилия Вълчев. После мароканският национал се справи и с коварен изстрел от свободен удар на Галин Иванов. Николай Дюлгеров опита атрактивна добавка, като шутира в земята и кълбото отскочи точно над напречната греда. 

 

Положенията отново отстъпиха на борбата и грешките отстрана и на двата отбора. Защитникът на Локомотив Иван Горанов си изкара два необмислени жълти картона и 8 минути преди края остави съотборниците си с човек по-малко. 

 

До края обаче Локомотив бе по-опасният отбор, но мелетата пред вратата на Янко Георгиев не доведоха до промяна в резултата. 

 

Така, Локо Пловдив записа равенство у дома след успеха над Верея с 1:0 като гост в първия пролетен кръг и засега остава четвърти с две точки повече от Черно море, който гостува на Славия. 

 

Нафтата не успя да запише първи успех като гост този сезон и временно се изкачи на 12-ото място с 19 точки, с точка повече от предпоследния Верея. 

 

 

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки