Лоша подготовка проваля Черно море

Георги Иванов-Гонзо отново с куп проблеми

Лоша подготовка проваля Черно море

Черно море излиза днес срещу втори столичен отбор след подновяването на шампионата.

Преди седмица моряците паднаха с 0:2 от ЦСКА в Каварна, а сега гостуват на Славия.

Благодарение издънките на Берое и Ботев (Пд) Черно море все още диша спокойно в първата шестица. Тимът обаче се видя, че сериозно издиша във физическо отношение при поражението от армейците.

След 70-ата минута въздухът на варненци свърши, като тук вината е единствено и само на старши треньора Георги Иванов и слабата подготовка, която отборът проведе през зимата.

Първо Гонзо избра Гърция пред Турция и Испания. Оказа се, че в южната ни съседка условията съвсем не бяха най-добрите, а контролите, които моряците изиграха, бяха само срещу аматьорски местни отбори. Именно поради тази причина през седмицата Черно море проведе спаринг с Калиакра.

За втори пореден мач от пролетния полусезон Гонзо ще трябва да се справя със сериозни проблеми. За гостуването на Славия той не може да разчита на своя капитан Георги Илиев, както и на опитните защитници Пламен Николов и Михаил Венков. Полузащитникът лекува контузия в глезена, докато Николов и Венков все още не могат да се отърсят от здравословните проблеми, сполетели ги по време на зимната подготовка. Тримата отпаднаха от групата за днешния мач.

Мястото на Илиев беше заето от Даниел Георгиев, който срещу ЦСКА изтърпя наказание за натрупани картони. Именно Георгиев се очаква да започне в стартовия състав на моряците, като ще си партнира в центъра на халфовата линия с Александър Цветков и испанеца Пи-руло. Очаква се Георги Иванов да не прави други промени сред титулярите си, тъй като и без това изборът му е доста ограничен. Другата промяна, която той направи в групата си, е замяна на юношата Румен Касабов с друг младок - Николай Минков.

Мачът Славия – Черно море започва в 12:30 часа и ще бъде излъчван пряко по Диема спорт 2, а по традиция Novsport.com ще го проследи на живо посредством чат-коментар на всички интересни моменти. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки