Левски се измъчи срещу Вихрен, но се върна на върха – 3:2

Отборът на Левски постигна трудна, но много важна победа с 3:2 при домакинството си на Вихрен от първия кръг на пролетния дял в „А” група. Двата отбора направиха изключително интересен двубой и „сините” трябваше да чакат до самия край на срещата, за да се видят като победители.

Левски се измъчи срещу Вихрен, но се върна на върха – 3:2

Отборът на Левски постигна трудна, но много важна победа с 3:2 при домакинството си на Вихрен от първия кръг на пролетния дял в „А” група. Двата отбора направиха изключително интересен двубой и „сините” трябваше да чакат до самия край на срещата, за да се видят като победители.

Мачът започна по изключително интересен начин. Още в 4-та минута Георги Петков трябваше да вади топката от мрежата си, след като Зографакис засече центриране от фаул от близо и не остави никакви шансове на вратаря на „сините”. Левски реагира моментално и само 4 минути по-късно успя да стигне до изравнително попадение. Зе Соареш проби от дясно, пусна топката към непокрития Жоазиньо, който отблизо я прати в долния десен ъгъл на вратата, пазена от Лучини – 1:1. Левски продължи да бъде по-активният тим на терена, но възпитаниците на Емил Велев не създадоха много чисти положения. В 14-ата минута Георги Иванов се размина с топката, след хубаво центриране на Да Коща. В 24-та минута ситуацията се повтори, но този път от ляво. Йовов центрира добре, но двама негови съотборници се разминаха с топката. В 29-ата минута пред домакините се откри отлична възможност. Зе Соареш направи страхотен пробив от дясно и пусна по земя топката в малкото наказателно поле, но Георги Иванов не успя да засече неговото подаване. Минута преди края на първата част Христо Йовов остана очи в очи с вратаря на гостите, но се засуети и топката му бе избита от притичал бранител на Вихрен. И когато изглеждаше, че полувремето ще завърши при резултат 1:1, на сцената се появи Георги Иванов. В последната минута на първата част 9-ката на Левски засече с глава центриране на Йовов отляво и остави безпомощен вратаря на гостите Лучини за 2:1.



Втората част започна с натиск на Левски, но възпитаниците на Емил Велев предимно изсипваха топката в наказателното поле. В 57-та минута пред домакините се откри отлична възможност да направят резултата 3:1, но Жоазиньо направи непростим пропуск. Топката бе центрирана към Зе Соареш, който опита удар от воле, но без успех. Все пак коженото кълбо се озова в Жоазиньо, който от 2 метра на празна врата прати топката високо над напречната греда. В 67-та минута появилият се като резерва Маноел пропусна да изравни резултата, след като излезе очи в очи с Георги Петков и прати топката в аут. В 71-та минута Вихрен все пак стигна до равенството. Този път Десислав Русев бе изведен сам срещу вратаря на Левски и нападателят на Вихрен не сгреши, пращайки хладнокръвно топката над плонжиралия Петков – 2:2. Оттук до края на срещата Левски хвърли всички сили в атака. В игра се появиха Георги Христов и Владимир Гаджев, като това оказа влияние върху играта на „сините”. В 81-та минута Гаджев стреля опасно от пряк свободен удар, но Лучини спаси. Малко по-късно Сърмов стреля опасно от далечна дистанция, но неточно. Три минути преди края на срещата обаче Левски все пак стигна до победното попадение. След рикошет в краката на Георги Иванов, топката попадна в резервата Георги Христов, който с техничен удар преодоля Лучини за крайното 3:2.



Така с този успех Левски се върна на върха и вече има актив от 36 точки, 1 пред втория ЦСКА. Вихрен пък остава 13-и с актив от 16 точки.

Етър съобщи имената на още звезди за юбилея

Вижте кои ще участват в празника по случай 100 години футбол във Велико Търново

Разкритие: БФС помага на Етър

Централата ще финансира поставянето на осветление на новия тренировъчен

Козирката на „Армията“ вече е в историята (ВИДЕО)

Вижте подробности

Левски обяви програмата си до дербито

Вижте какво съобщиха „сините“

Двама основни футболисти се връщат в строя на Локо (Сф)

Валентин Николов и Мики Орачев подновиха тренировки

Официално: Кабаков ще свири Вечното дерби

Вижте всички съдийски назначения за първия плейофен кръг

Официално: Глобиха Пирин и Хебър с по 2 бона

Вижте всички решения на Дисципа

Крумовград с контрапозиция: До персоната с изявен статут...

"Недоумяваме каква е тази драма заради желанието ни да играем по-близо“

Митков в Левски до 2027 година

"Сините" се обвързаха с големия си талант

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки