Лудогорец заля Верея с бразилска вълна за едно полувреме и дръпна с 12 точки пред Левски (ВИДЕО+СНИМКИ)

Двубоят завърши 4:0, съдийска грешка ощети гостите от Стара Загора

Лудогорец заля Верея с бразилска вълна за едно полувреме и дръпна с 12 точки пред Левски (ВИДЕО+СНИМКИ)

Лудогорец се завърна от европейската си авантюра в българския футбол с успех. „Орлите” победиха Верея в двубоя от 21-вия кръг на Първа професионална лига. Срещата на стадион „Лудогорец Арена” завърши при резултат 4:0, като всички голове паднаха през второто полувреме.

 

С този успех разградчани събраха 56 точки на върха в класирането и разликата с втория Левски стана 12 т. В събота „сините” направиха 1:1 с Локомотив (Горна Оряховица).

 

През първото полувреме Лудогорец създаде повечето опасни положения, като на два пъти Жуниор Кишада излезе на чисти позиции и стреля, но Иван Караджов, който изигра последния си мач с екипа на Верея, се намеси стабилно. Вратарят ще продължи кариерата си в Беларус в тима на Шахтьор (Солигорск). Той бе и с капитанската лента в този двубой.

 

Първата част на двубоя обаче ще се запомни със сериозната грешка, допусната от единия страничен съдия. В 40-ата минута Валери Домовчийски изведе много добре Селим Керкар в наказателното поле, той отправи силен удар, с който не остави шансове на Владислав Стоянов. Веднага обаче последва сигнал за засада, което напълно очаквано породи реакция от играчите и пейката на гостите от Стара Загора. При тази ситуация Педро Еуженио и Георги Андонов бяха малко зад защитата, но те вече се изтегляха, по никакъв начин не влияеха на положението, а освен това те се намираха на противоположна посока на паса.

 

В края на полувремето, в добавеното време,  Джонатан Кафу можеше да се разпише, но мерникът му бе неточен. Той проби в наказателното поле, копна топката, прехвърли Караджов, но и вратата.

 

Футболистите на Лудогорец започнаха агресивно второто полувреме и това имаше ефект. Натанаел напредна по дясното крило и подаде към Кишада, който обаче не успя да нанесе удар и отклони към Кампаняро, който бе оставен съм и с удар от движение се разписа. Топката първо се удари в дясната греда и след това влезе във вратата. Това бе вторият му гол през сезона.

 

Наставникът на разградчани Георги Дерменджиев направи две смени, като пусна в игра Върджил Мисиджан и Клаудиу Кешеру. Теренът напуснаха Кишада и Джонатан Кафу, като последният не остана доволен от решението и се ядоса – той направо се отправи към пейката без да поздрави съотборника си.

 

Това също даде резултат, като Мисиджан се отчете с асистенция за втория гол. Първо той получи от Марселиньо, след което отправи пас към далечната греда, където Вандерсон се хвърли и вкара.

 

Спорът в срещата бе решен в 80-ата минута. Тогава влезлият от пейката Жоао Пауло отправи мощен удар от границата на пеналта с десния крак – без никакъв шанс за Иван Караджов.

 

Бразилската голова самба продължи до края. Марселиньо се разписа за 4:0  минути преди края след ювелирен пас от страна на Натанаел.

 

Верея имаше своя шанс за почетно попадение. Валери Домовчийски стреля коварно в 85-ата минута, но Владислав Стоянов се намеси подобаващо – една ръка успя да избие в ъглов. 

 

Община Пазарджик отпуска пари за заплати на Хебър

Очаква се 105 хиляди лева да бъдат преведени на клуба

Стоичков: Оптимист съм за България

Камата смята, че скоро отборът ни ще се класира за голям футболен форум

Черно море се намира в добра серия срещу Ботев в Пловдив

В последните си девет мача, "канарчетата" имат само две победи

Гонзо избра кой да го наследи в БФС

Кирил Котев ще заеме поста технически директор

Локо Пловдив връща Медвед на Пирин

В момента той е под наем на "Лаута"

Трима национали вече тренират с Левски

Пламен Андреев, Марин Петков и Хосе Кордоба са на линия за Николай Костов

ЦСКА изгуби Де Нойер до края на сезона

Защитникът продължава да се възстановява от контузията в коляното

Интерес от чужбина към Пламен Андреев

Стражът на Левски може да потегли към Западна Европа след края на сезона

Лудогорец към Неделев: Не се предавай!

Вижте посланието към футболиста

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки