Златан поднесе първия голям трофей в ръцете на Моуриньо с Манчестър Юнайтед (ВИДЕО+СНИМКИ)

С два гола на шведа "червените дяволи" наложиха волята си над изключителен Саутхемптън

Златан поднесе първия голям трофей в ръцете на Моуриньо с Манчестър Юнайтед (ВИДЕО+СНИМКИ)
Саутхемптън изигра голям мач и беше близо да повтори подвига си срещу Манчестър Юнайтед от финала за ФА Къп през 1976 г., откогато датира последният им голям трофей. Но два гола на Маноло Габиадини в решителния сблъсък за Купата на английската лига през 2017 г. не стигнаха на „светците”, които заличиха попадения на Златан Ибрахимович и на Джеси Лингард. 35-годишният швед се превърна в големия герой, като първо изведе „червените дяволи” от свободен удар във важен момент, а три минути преди края донесе първия трофей на Жозе Моуриньо с Манчестър Юнайтед още в първия сезон на португалеца начело за крайното 3:2. 
 
Гол на Саутхемптън в 11-ата минута несправедливо не беше признат. Маноло Габиадини, който засече простреляно центриране на Седрик Соареш, не беше в засада, като Смолинг покриваше. Райън Бертранд беше зад гърба на отбраната, но той не игра с топката. 
 

 
Андре Маринър бе арбитър, а негови помощници бяха Ричард Уест и Стюарт Бърт. 
 
Юнайтед откри в 19-ата минута. Златан Ибрахимович прехвърли стената от свободен удар и недобре пласираният вратар Форстър не успя да избие топката, която дори не беше в ъгъла. 



 
Саутхемптън обаче не се разколеба и Давид де Хеа трябваше да спасява нисък шут на Уорд-Праус от фронтална позиция.



 
Джеси Лингард не пропусна да се разпише във финал на „Уембли”, като го стори в 38-ата минута за 2:0. 24-годишното крило намери десния долен ъгъл с премерен удар от дъгата на наказателното поле, като защитата на „светците” бе разсечена с няколко бързи подавания между Марсиал, Мата и Рохо.

 
Сега Лингард имаше гол във финала и на този турнир след решителните мачове за ФА Къп и Къмюнити Шийлд на „Уембли”.  
 
Габиадини отново отбеляза в 45-ата минута и този път попадението му беше признато. Уорд-Праус центрира прострелно отдясно и италианецът фино промуши между краката на Де Хеа за 1:2, връщайки надеждите на „светците”. 

 
Нападателят на Саутхемптън е четвъртият италианец с гол във финала за Купата на лигата след Раванели, Ди Матео и Борини. 

 
Три минути след почивката Нейтън Редмънд отправи свиреп удар, но право в Давид де Хеа.
 
В 49-ата минута Саутхемптън изравни с втори гол на Габиадини. Символичните гости спечелиха пореден корнер и Юнайтед не успя да изчисти. Топката бе върната в наказателното поле, Габиадини се обърна бързо сред неподредената защита на „червените дяволи” и прати в долния ъгъл пред погледа на слисания Де Хеа. 

 
Проблемите за Юнайтед при статичните положения продължиха и Саутхемптън удари греда в 63-ата минута, когато Ориол Ромеу надскочи Погба и прати в страничния стълб. 

 
Саутхемптън започна да се задъхва и в 76-ата минута Лингард можеше отново да се разпише след центриране на Марсиал на задната греда, но ударът му профуча над напречната греда. 

 
Бертранд обаче направи страхотен пробив отляво и пусна прострелна топка, но Шейн Лонг не успя да засече. 

 
Златан издебна своя момент и в 87-ата минута донесе 5-ия трофей от турнира във витрината на Манчестър Юнайтед. Шведът се промъкна в наказателното поле, Ерера му качи топката на главата и останалото е ясно. 
 

 
Рекордьор по трофеи е Ливърпул с 8, следват Астън Вила, Челси и вече Юнайтед с по 5. 



Жозе Моуриньо се присъедини към легендите сър Алекс Фъргюсън и Брайън Клъф със спечелването на четвърта купа на лигата. Освен това няма загуба във финал на английска земя.   

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки