Сензациите в пресата: Скандали в синята съблекалня

Пазят Бумал за Левски, две забавени заплати на "Лаута", премии за Локо (ГО)

Сензациите в пресата: Скандали в синята съблекалня

Сензациите в родната спортна преса на 27 февруари, понеделник, 2017 година:

Меридиан мач: Скандали в съблекалнята след издънката с Локо (ГО)

Скандали разтърси­ха съблекалнята на Левски след мача с Локо (ГО), пише „Ме­ридиан Мач". Футболистите определено не бяха доволни от пред­ставянето си и са си разменили думи на доста висок тон за втория пореден про­вал в първенството след загубата от Пи­рин. Играчите са влез­ли в солиден конфликт и се обвинили един друг за провала. Само авторитетната намеса на спортния директор Даниел Боримиров е предотвратила по-се­риозни инциденти.

За напрежението свидетелстваха и ду­мите на десния защит­ник Александър Алек­сандров, който беше сред първите напусна­ли съблекалнята. Алвеша излезе бесен и обяви: „Питайте дру­гите да коментират равенството с Локо (ГО). Там в съблекал­нята са големите фут­болисти".

За напрежение меж­ду футболистите на­мекна солидно и ка­питанът Весе­лин Минев, който обяви, че футболистите сами трябва да се събе­рат и да из­лязат от дупката, като обвини и някои от съотборниците си в липса на характер.

Коментар за случи­лото се в мача пък из­цяло отказа спортният директор Даниел Бо­римиров. Борето, кой­то по традиция е ко­ректен и словоохотлив пред медиите, този път ги подмина и отка­за да говори. За напре­жение в Левски подс­каза и треньорът Елин Топузаков, който в прав текст призна, че макар да има договор и да му се работи, при още няколко такива мача ще си понесе отговорността и ще си тръгне от „Герена". Очевидно в следващи­те дни освен да се по­вишава спортната форма, в Левски ще трябва да поработят и доста върху колекти­ва.

Меридиан мач: Пъхат Бумал в хладилника заради дербито

Единствената ло­ша новина за ЦСКА-София при победата над Берое бе контузията на Петрус Бумал. Ос­новният халф на „червените" бе сме­нен още след поло­вин час игра, а по-късно бе откаран с линейка до болни­цата в Стара Заго­ра, където устано­виха, че е получил комоцио.

Камерунецът не загуби съзнание на терена при сблъсъ­ка с Жуниор Мапуку, но самият той поиска смяна зара­ди загуба на ориен­тация, болка в гла­вата и внезапна умора, характерни симптоми при леко­то сътресение. Бу­мал замина за Со­фия с тима на ЦСКА-София, но ще получи пълна почивка от лекарс­кия щаб за ден-два, за да се възстанови напълно.

Идеята на Стамен Белчев е да могат да разчитат на Бу­мал за дербито с Левски в събота. Той е сред най-важ­ните играчи в так­тиката на ЦСКА-София заради игра­та му във фаза за­щита и големия брой спечелени единоборства във все­ки мач.

Така в мача срещу Ботев утре Бумал ще бъде сменен от Давид Шимао. Португалецът е по-креативен футболисти, но далеч не толкова полезен в дефанзивен план, което ще принуди      срещу „жълто-черните сънародникът  му Рубен Пинто да иг­рае на по-задна по­зиция.

Тема спорт: Търгът съвпада с мача с Лудогорец?

Търгът за активите на ПфК ЦСКА АД може да се проведе на една и съща дата като ма­ча с Лудогорец - 1 април. Спо­ред непотвърдена информа­ция от "Армията" ще отпра­вят запитване дали е възмож­но да се осъществи такова съ­впадение, за да могат да за­радват привържениците точ­но преди една от най-важни­те пролетни битки на тере­на. Датата ще бъде обявена днес или най-късно утре.

Търгът, както и двубоят с Лудогорец ще се проведат на стадиона в Борисовата градина. Цената на активите на фалиралото дружество е 1 646 325 лв. С реална стойност е единствено емблемата с трите звезди. За участие трябва да се внесе предвари­телно капаро в размер на 10% от сумата. Офертите се по­дават в затворен плик в деня на търга. За да има наддаване, те трябва да са повече от ед­на и да са в еднакъв размер.

Феновете на ЦСКА пък от­сега подготвят специална хо­реография за сблъсъка с разградчани. Говори се, че тя ще включва голям брой колбаси.

Тема спорт: На „Лаута” забавили две заплати

Ръководството на Локо­мотив Пловдив е забавило две заплати към играчите -за декември и януари, разбра "Тема Спорт". Втората е станала дължима наскоро. Собственикът Христо Кру­шарски, който вчера навър­ши 60 години, в момента е по бизнес дела в Аржентина. Той е уверил играчите, че няма място за притеснение и че всичко е под контрол. За първи път, откакто той пое клуба, се случва подобно забавяне на месечните въз­награждения.

Крушарски е обявил, че очаква транш от тв права­та, с който да се разплати. През изминалата седмица той коментира, че клуба няма финансови проблеми и че няма намерение да се отказ­ва, каквато информация се появи.

Вчера чрез клубния сайт спортно-техническият щаб, футболистите и всички слу­жители честитиха юбилея на Крушарски. Той се очаква да се завърне в България след около седмица.

Тема спорт: Завишени премии в Локо (ГО)

Футболистите на Локомо­тив Горна Оряховица ще по­лучат завишени премии за ра­венството си срещу Левски на Терена". Бонусите на игра­чите са били обещани от ръ­ководството още преди двубоя.

Шефовете са останали изключително доволни от же­ланието на играчите. При малко повече късмет железни­чарите можеше да си тръг­нат от София и с трите точ­ки.

В сряда Локо ГО приема Монтана с амбицията да при­бави още 3 пункта към акти­ва си.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки