Берое е най-далеч от топ 6

Слабата форма на Черно море е на път да въвлече u „моряците" в борбата

Берое е най-далеч от топ 6

Основната интрига, която остана за раз­плитане до края на ре­довния сезон е който ще допълни шестицата. Лудогорец, Левски, ЦСКА-София и Локомо­тив (Пд) няма как да не са част от нея. Почти сигурно там ще бъде и Черно море. Вчерашна­та загуба от Славия обаче, както и формата, която показ­ват „моряците" от старта на пролет­ния дял, вече правят ситуацията такава, при която и те да не са мно­го уверени в постигане­то на тази цел. Въпреки това обаче те едва ли ще направят чак толко­ва много глупости вследващите 5 кръга. Особено на фона на то­ва, че имат домакинс­тва на два от отборите, които са извън Топ 6 и се стремят да стигнат до там - Ботев и Берое.

Така остава вакантно шестото място, за което борбата се води между Дунав и споменатите вече Ботев и Берое. Към днешна дата русенци са фаворити, за­щото имат 4 точки ава­нс пред „канарчетата" и 5 пред „заралии". Сре­щу „жълто-черните" имат предимство и в директните мачове след успеха с 2:0 в Коматево в петък. Берое засега е с най-малко шансове, не само за­щото е най-назад в класирането, а и зара­ди тежката програма. В оставащите 5 кръга преди разделянето ни­то един мач на „зелени­те" не предвещава си­гурни 3 точки, дори и гостуването на Монта­на. Имат и пряк мач с Ботев, в който са гости и една загуба там мо­же да сложи край на надеждите.

Дунав също има трудни пет остава­щи мача, но е твърде вероятно 6 точки от тях да стигнат на отбора да запази сегашното си място. Досегашното представяне на замесе­ните в борбата тимове също доказва, че Ду­нав има най-много шансове за достойно представяне в топ 6. Русенци спечелиха ве­че 7 точки срещу пър­вите 5 тима в класира­нето. Ботев не победи нито един от тях и има само три ремита. Най-зле и тук Берое - само една точка срещу фаво­ритите до момента, взе­та при гостуването на Локо (Пд) на „Лаута" не и без късмета дошъл с грешката на Райнов и онова неповторимо из­пълнение на Охене.

Здравко Гюров, "Меридиан мач"

Днес е паметен ден за световния баскетбол

Майкъл Джордан спира със спорта на 16 април 2003 г.

Левски - Напук на всичко!

Пропадането на "сините" продължава, но всичко е точно

И школата на Левски е кръгла нула!

На „Герена“ не могат да се съвземат, след като бившия шеф Йончо Арсов отнесе ценната флашка

Бандата на невинните

На "Герена" няма нито един отговорен за резултатите и дълговете

Футболна еуфория завладява Добрич

Добруджа играе най-важния си мач от 21 години насам

Ще изхвърлят ли съдиите Черно море от тройката

Отношение по темата взеха треньорът Илиев и капитанът Димов

Непостоянството на Костов

Треньорът затвърди стара слабост

Всички червени картони на Роналдо през годините

Португалецът с грозна проява в Саудитска Арабия

Левски отново е тъжна картинка!

"Сините" вече не са опонент на Лудогорец и ЦСКА

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки