Осакатеният Левски излиза за първа пролетна победа

Много проблеми пред Елин Топузаков за гостуването на Дунав в Разград

Осакатеният Левски излиза за първа пролетна победа

Треньорът на Левски Елин Топузаков бе натиснат от сериозни проблеми за днеш­ното гостуване на Дунав (Ру­се) от 15:00. Вчера той понесе сериоз­ен удар, след като стана яс­но, че контузията на Боян Йоргаевич в рамото няма да отшуми навреме. Той пази с травма срещу Локо ГО (1:1), която се влоши по време на срещата. Така на вратата на сините ще застане Нико­лай Кръстев. Роденият на 6 декември 1996 година футбо­лист ще направи своя дебют за тима. До момента той няма мач в Първа лига, а е пазил единствено във втория еше­лон. Юношата бе преот­стъпван на Локомотив (Мездра) (сезон 2015/16) и Несебър (2016/17). За „железничарите” той изигра 7 двубоя за първенство, а за тима от морския град записа 5 участия във Втора лига. Кръстев бе върнат на „Герена", след като през зимата „сините” се разделиха с Иван Чворович. Негова резерва днес в Разград ще бъде Димитър Шейтанов. 17-годишният юноша (роден е на 15 март 1999 година) също няма официален двубой за Левски.

С това проблемите на Топузаков обаче далеч не се изчерпват. Наказан за двубоя с русенци е десният бек Сашо Александров. А заради контузии аут за срещата са централните защитници Александър Александров, Дими­тър Пиргов и Симон Санд­берг. Първият е с болки в глезена, вторият в областта на адукторите, а шведът получи травма в коляното на последната тренировка и ставата му е обездвижена с шина. Тримата, както и Йорга­чевич, са под въпрос и за съботния сблъсък с ЦСКА.

Заради толкова много отсъствия е любопитно да се види с каква схема ще играе Топузаков. От началото на сезона той използва 3-5-2 и 4-4-2. А за днешния мач не е изключено да се върне към есенното 4-1-4-1. Почти сигурно е, че той ще заложи на четирима защитници, като в средата ще си партнират Лукин и Яблонски, а като бекове ще играят Веселин Минев и Роман Прохазка. Ако Елин се върне към тактиката на Люпко Петрович, то в халфовата линия ще са Джереми де Ноойер, Георги Костади­нов и Мехди Бурабия, крила ще са Нар и Аниете, а на върха на атаката Аденижи. В противен случай Костадинов може да остане на пейката за сметка на Огнянов, а Аниете и Аденижи да са в атака.

Дунав пак не може да домакинства в Русе и приема „сините” в Разград, което наложи полицията в града да вземе сериозни мерки за сигурност.

Треньорът на Дунав Ве­селин Великов има проблеми с халфовата линия. Той няма да може да разчита срещу Левски на капитана Диян Димов. Полузащитникът е наказан за сре­щата. Очаква се вместо него да играе Раденцов, който да си партнира със Самир Аясс. В групата за двубоя се завръща защитникът Михаил Милчев, който не игра срещу Ботев (Пд) заради наказание. Той обаче може да остане резерва на Олексей Ларин, който игра силно срещу Ботев. До последно под въпрос за днешния мач ще бъде и вратарят Мар­тин Луков, който лекуваше контузия.

Дунав – Левски

15:00, „Лудогорец Арена”

Вероятни състави:

Дунав: Антонов – Джалилов, Ларин, Патев, Атанасов, Раденцов, Аясс, Бр. Костадинов, Шопов, Карагарен, Будинов
Треньор: Веселин Великов

Левски: Кръстев – Прохазка, Лукин, Яблонски, Минев, Бурабия, Де Ноойер, Нар, Огнянов, Аниете, Адениджи
Треньор: Елин Топузаков

Съдия: Ивайло Стоянов

Пряко по Диема спорт

Костадин Димитров подписва довогорите за довършването на стадионите на Локо Пд и Ботев Пд

Добри новини за двата големи отбора на Пловдив

Съдия притесни Черно море преди мача под тепетата

Валентин Железов ще свири срещата на "Колежа"

Вальо Михов - Гонзо ще ви гледа в очите, а не зад гърба

Бившият президент на БФС призова за обединение

Ас на Витоша (Бистрица) е обект на интерес от професионални клубове

Николай Замфиров има 3 гола в петте си изиграни мача за "тигрите" до момента

Пьотровски донесе 180 000 евро в касата на Лудогорец

Звездата на разградчани ще участва на Евро 2024 това лято

Деветият в Полша си хареса Турицов

Защитникът на ЦСКА е почти сигурно напускащ след края на сезона

Левски иска да продължи положителната серия при домакинството на Славия

"Сините" приемат столичния си съперник на "Герена" от 19:00ч.

Етър и Пирин рестартират шампионата с важен мач

Сблъсъскът в Благоевград започва в 14:00ч.

Съдбоносна среща на "Герена"

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки