Мирослав Будинов: Левски е в нокдаун, но остава фаворит срещу нас

Ще е много болезнено, ако изпуснем мястото в топ 6, признава нападателят

Мирослав Будинов: Левски е в нокдаун, но остава фаворит срещу нас

Нападателят на Дунав (Русе) Мирослав Будинов да­де интервю пред "Тема Спорт" преди сблъсъка с Левски в Разград.

Миро, ще играеш ли срещу Левски, след като в първия пролетен кръг не започна?
- Да, по всяка вероятност ще съм на линия за Левски. За първия кръг бях болен. Пет дни не тренирах с отбора, бе­ше ме хванал вирус. Прецених­ме, че е по-добре да не започ­вам в мача с Берое, но се по­явих на полувремето. За гос­туването на Ботев вече всич­ко бе наред. Засега се чувствам добре.

В кръга на шегата, когато не започваш, не биете...
- (Смее се.) Така излиза.

На какво отдаваш загуба­та на старта и какво се про­мени седмица по-късно в Коматево?
- Гледайки в началото мача с Берое отвън, бях сигурен, че няма да го загубим. Но ни вка­раха ранен гол и ни пречупиха. Отдавам поражението не толкова на това, че са ни на­диграли, а на допуснатите от нас грешки. Във вторият дву­бой бяхме почти безгрешни, като изключим първите 15 минути, в които бяхме леко стъписани, най-вече от дузпа­та за тях, която изпуснаха. През второто полувреме те нямаха никакво положение.

Предстои ви домакинство на Левски, какво очакваш от сблъсъка?
- Домакинство е силно каза­но, но вече свикнахме да игра­ем в Разград. Условията там са перфектни, така че не мо­же да го използваме като оправдание. Очаквам много тежък мач, имайки предвид ситуацията, в която се намира Левски, Те си остават един от най-силните отбори в Бълга­рия. Да, опрени са до стената, може да се каже, че са в нок­даун, но ще излязат единстве­но и само за победа. Нищо дру­го няма да ги задоволи. При нас нещата са горе-долу по същия начин, макар че те са фавори­тът. Мисля, че ако играем та­ка, както срещу Ботев - мобилизирани и без да правим мно­го грешки, може да се поздра­вим с успех.

Това, че Левски, използвайки боксовия термин, е пра­тен в нокдаун, предимство ли е за вас?
- Това въобще не трябва да ни отпуска или да си мислим, че ще бъде лесно. Напротив, ще е още по-трудно за нас. Го­ворим за Левски. Ако и сега не победят, може да се говори за криза в отбора им. Зная със си­гурност, че ние ще дадем всичко от себе си.

Все по-малко кръгове оста­ват до края на редовния се­зон. Ще успеете ли да задър­жите мястото си в първата шестица?
- Ще направим всичко въ­зможно. От нас си зависи. Имаме известна преднина пред преследвачите, която се надявам да задържим.

Веселин Великов обяви, че целта си остава запазване на мястото в Първа лига. Как ще се чувствате, ако не по­паднете в Топ б?
- Ако трябва да съм честен, ще сме доста разочаровани. Макар че целта наистина е да се спасим от изпадане. Но сме доста близо до Топ 6 и ако накрая го  изпуснем ще е много болезнено за всички. Имайки предвид усилията, които сме хвърлили, и всичко, през ко­ето преминахме. В отбора ни няма звезди или индивидуално­сти. Това вина­ги е било клю­чът към успеха на нашия тим. Всички сме задружни и си по­магаме. Условията, при които тренираме, също не са много добри. Ръковод­ството обаче прави всичко възможно това да се промени Извършват се сериозни ре­монтни дейности. Ние сме отбор, които е ощетен от доста неща. Тук не комен­тираме съдийските тесли, които получихме в няколко мача поред през есента. Дотук постигнахме много, така че ня­ма да се откажем накрая. Ще продъл жим да се борим, но нищо не е на всяка цена.

Липсва ли ви публиката в Русе?
- Ако си бяхме в Русе, щеше да е съвсем различно. Ако сега с Левски играехме там, гаран­тирам, че щеше да има над 5000 души. Да не кажа и повече, въпреки че е работен ден. Не е бол­ка за умира­не     на този етап, че играем в Разград, но нещата щяха да са много по-специални.

Правиш силен сезон до­тук. Имаш 5 гола в Първа лига. Най-силното ти по­стижение е 10 с Академик София в Б група, на два пъти. Можеш ли да го подобриш?
- Аз можеше да съм го достигнал вече. Имах доста ситуации, но ме преследваше малшанс. Но мисля, че мога да вка­рам още пет попадения. Защо не? Мисля, че се пред­ставям добре през този се­зон.

Името ти се спрягаше за Левски?
- Спрягаше се, но с мен не се е свързвал никой. Контакт с Левски не е имало. Така че не мога да коментирам, футбо­лист съм на Дунав.

Петричев: Клубове от Висшата лига следят играчи на Лудогорец

„Надявам се, че ШЛ ще стане още по-интересна с новия си формат“

Георги Глушков: Законът за борба със спортното хулиганство е належащ

Изоставането с финансирането на клубовете е огромно, но вече го наваксваме

Емил Спасов отписа Левски за Европа

Вижте какво каза "синята" легенда

Сестри Стоеви обявиха каква е целта им в Париж

Преди дни българките официализираха квотата си за париж

Гимнастичка от ансамбъла: Трябва да сме по-уверени и концентрирани

Вижте какво каза Маргарита Василева след бронза на Световната купа в София

Ники Михайлов: Баща ми покани Бербатов в БФС, но той отказа

Ако не преподпиша с Левски, приключвам с футбола

Васил Панайотов: Трябва да вземем максимума от Левски

Вижте какво каза един от най-важните футболистина Черно море

Мъри: Моят Левски беше готов за шампион

Вижте какво каза Станимир Стоилов

Илиан Илиев: Очаквам Черно море да остане в тройката

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки