Кой излъга за стадионите в Русе и Варна?

Обещанията и уверенията на Красен Кралев си останаха напразни

Кой излъга за стадионите в Русе и Варна?

Днес Дунав ще приеме Лев­ски, а дори и в работния ден мачът със сигурност щеше да бъде централно събитие в Ру­се. Вместо у дома обаче „драконите” ще срещнат столича­ни в Разград. В четвъртък Черно море ще играе с Берое в Каварна, а не на "Тича". Ски­тането на тези два отбора продължава и от началото на кампанията те на практика нямат нито едно домакин­ство.

Къде отидоха високопарните слова и кога отборите ще могат да приемат опоненти­те си в Русе и на "Тича"? Тога­вашният спортен министър Красен Кралев не спря да пов­таря, че всичко по ремонти­те се извършва в срок и няма място за никакви притесне­ния. На 6 ноември Кралев зая­ви за "Тича", че ще бъде завър­шен навреме. "В понеделник (б.р. - 7 ноември 2016 г.) ще бъ­де подписан договор с изпъл­нителя, а във вторник ще се започне работа. Тревната на­стилка ще се смени бързо, по- сложно е изграждането на ку­лите за осветление, тъй ка­то почвата е специфична", посочи той. Месец по-късно (на 4 декември) той каза: "Има подписани разреше­ния, открита е строителна площадка, а от общината има подписан договор, фи­нансите са ос­игурени, така че ремонтът ще приключи в срок. Всички неща, за кои­то ми е из­вестно - осветление­то, необходимите материали, лампи, кабе­ли и т.н., са купени. Така че не­щата ще са си в срок. До 60 дни всичко трябва да е гото­во. Знаем, че във Варна няма сняг, нито заледяване", каза Кралев.

В морската ни столица се надяваха бившият президент на клуба да се окаже прав, а в Русе феновете на няколко пъ­ти протестираха, защото ремонтите по техния стади­он се бавят. На 11 декември миналата година поне бе сря­зана лентата на арената в Горна Оряховица и местният Локомотив прие у дома ЦСКА. Само два по-късно Кралев съоб­щи в профила си във Фейсбук:

"Заради трагедията в Хитрино официалното откриване на Градския стадион в Горна Оряховица беше отложено за първия мач на Локомотив ГО след подновяването на пър­венството през февруари, в който железничарите посре­щат Ботев Пд. Тогава ще бъ­дат официално открити и другите два стадиона, за кои­то правителството отпусна по 1 милион лева, като Черно море ще играе на реконструи­рания "Тича" с ЦСКА, а Дунав Русе среща Берое на собстве­ния си стадион"...

Какво обаче се случи - на 17 февруари Дунав игра с Берое в Разград, а два дни по-късно „мо­ряците” посрещнаха ЦСКА в Каварна... И докато в Русе се надяват, че в скоро време ще могат да гледат мачове на тима си край река Дунав, то варненци няма да имат въ­зможност изобщо да го сто­рят този сезон. Явно е, че зи­мата пак ни изненада. Дър­жавните поръчки пък се про­точиха, въпреки че работата по стадионите трябваше да започне още лятото. Тогава влезе в сила новата наредба на БФС, според която всеки отбор от елита трябва да има добър терен и осветле­ние. Венци Стефанов май е прав, че Лудогорец живеят в свой си свят и настояват все­ки да им играе по свирката.

Има ли виновници? Защото потърпевши не липсват...

Янаки Димитров, „Тема спорт”

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки