Левски се озори срещу Дунав за второ поредно реми (ВИДЕО+СНИМКИ)

Двубоят на „Лудогорец Арена” завърши 2:2, Минев и Адениджи се контузиха

Левски се озори срещу Дунав за второ поредно реми (ВИДЕО+СНИМКИ)

Дунав и Левски завършиха при равенство 2:2 в мач от 22-ия кръг на Първа професионална лига. Двубоят, който се проведе на стадион „Лудогорец Арена”, предложи интересни моменти най-вече през първата част, когато паднаха три от головете. „Драконите” на два пъти повеждаха. Гол от дузпа заради игра с ръка през втората част оформи крайният резултат.

 

Това бе второ поредно равенство за Левски. В миналия кръг „сините” направиха 1:1 с Локо (ГО) и отборът все още търси първата си победа през пролетта. Столичани събраха 45 точки на второто място. Дунав има 32, колкото и Черно море.

 

Отборът от Русе започна много добре мача. „Драконите” започнаха агресивно и можеха да открият резултата още в третата минута. Тогава Васил Шопов отправи опасен удар от границата на наказателното поле, Николай Кръстев успя да спаси. Малко след това Бранимир Костадинов опита атрактивно изпълнение – ножичен удар, който обаче бе слаб и не затрудни вратаря на „сините”.

 

Не бяха изминали още 10 минути от началото на мача и Дунав поведе. В 8-ата минута Самир Аясс намери много добре Бирсент Карагарен в наказателното поле, той финтира Антон Огнянов и с хубав удар прати топката в горния десен ъгъл. Младият футболист се разписа във втори пореден мач, след като в миналия кръг вкара на два пъти срещу Ботев (Пловдив).

 

Левски пое инициативата, но трудно стигаше до чисти голови положения пред вратата на Дунав. В 36-ата минута „сините” успяха да изравнят с първия си удар в очертанията на вратата. Франсис Нар намери Веселин Минев по лявото крило и капитанът центрира в наказателното поле към непокрития Огнянов. Той засече с глава и вкара. Бившият играч на Дунав изрази бурно радостта си, като отправи реплики към феновете на „драконите”, които го освиркваха по-рано.

 

Дунав обаче бързо-бързо върна преднината си. Русенци проведоха отлична атака в 40-ата минута. Аясс пусна към Бранимир Костадинов, който проби в наказателното поле и пусна остър пас към Мирослав Будинов. Нападателят отправи удар от движение и не остави шансове на Кръстев.

 

Второто полувреме започна с натиск на Левски и това даде резултат. В 52-ата минута Огнянов центрира от ъглов, в наказателното поле Олексей Ларин удари топката с ръка и съдията Ивайло Стоянов посочи бялата точка. Домакините имаха претенции, че има нарушение срещу Ларин от страна на Лукин преди той да играе с ръка. С изпълнението се гърби Роман Прохазка и словакът не сгреши – право в центъра на вратата, докато Антонов се хвърли в десния ъгъл.

 

Няколко минути след това капитанът на „сините” Веселин Минев се контузи при борба за топката с Будинов. Той бе принудително заменен, като даде лентата на голмайстора Прохазка. Лошите новини за наставникът на гостите Елин Топузаков продължиха – Бабатунде Адениджи също получи травма и бе заменен от Амаду Сукуна.

 

През второто полувреме темпото на игра спадна и опасните положения почти липсваха.

 

В следващия кръг Дунав играе срещу Монтана, а Левски ще се изправи срещу ЦСКА на националния стадион „Васил Левски”.

 

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки