Сензациите в пресата: Нефтохимик напуска "Лазур"

Верея привлича вратар от чужбина, в Беларус Караджов взима 7 пъти повече

Сензациите в пресата: Нефтохимик напуска "Лазур"

Сензациите в родната преса на 1 март, сряда, 2017 година:

Меридиан мач: Лоша новина получи­ха феновете на Нефтохи­мик часове преди дълго­очаквания двубой с Лу­догорец. Оказа се, че съвсем скоро отборът може да напусне Бургас и ще се премести на юг -в Созопол. Причината „шейховете" да се пре­местят в Созопол не е вдигането на наема на стадион „Лазур", а фак­тът, че съоръжението по всяка вероятност ще бъ­де съборено това лято. За да могат да вземат лиценз за Първа лига, бургазлии са се подсигу­рили с договор за полз­ване на „Арена Созо­пол".

Ако действително до броени месеци се стигне до събарянето на дома на Нефтохимик, на него­во място е предвидено да се построят 4 небос­търгача. Ако това обаче не стане през лятната пауза в шампионата, то тимът ще продължи да домакинства в Бургас. Без значение от вдигането на наема, клуб­ното ръко­водство ис­ка срещите да се про­веждат на стадион „Ла­зур" и ще оси­гури необходи­мите  за  това средства. За момента обаче несигурността е огромна, като именно то­ва е истинската причина с пожарния вариант за спасение на лиценза -„Арена Созо­пол".



Тема Спорт: Верея привлича вратар от чужбина

Верея е договорил вратар от чужбина, който да заме­сти продадения Иван Караджов, разбра "Тема Спорт". Засега ръководството на заралии не разкрива повече по­дробности около новия страж. Става въпрос за вра­тар от Европа, който е оча­кван в най-скоро време. Вече са задвижени документите около идването му в Бълга­рия.

Както е известно, Караджов бе продаден на втория в  Беларус Шахтьор Солигорск. Шампионатът там за­почва на 1 април. Юношата на ЦСКА замина вчера за бив­шата съветска република.

Стражът Пламен Колев, който не е пазил за верейци от лятото, ще застане под рамката на своите в дома­кинството им на Славия утре. Това се налага след про­дажбата на досегашния ти­тулярен номер 1 на староза­горци - Иван Караджов. По­следният става третият вратар, с който Верея се раз­деля напоследък след тран­сферите на Ясин Ел Харуби в пловдивския Локомотив и на конгоанеца Кристофър Мафумби в южноафриканския елитен Фрий Стейт Старс.

Реално в момента Пламен Колев е без сериозна алтер­натива. За втори вратар в двубоя със Славия ще бъде за­писан някой от юношите на клуба.

Мафумби бе продаден след първия кръг, в който бе ре­зерва на Колев, и така се стигна до привличането на Караджов, който не бе пазил над година и половина, като дори не бе тренирал и бе пред отказване. Верея обаче го върна в играта.

"Много губим с напускане­то на Иван Караджов. Верея показва, че е трамплин, че се развива. Има отбори, които са с история, а не могат да намерят себе си от десети­летия. Ние имаме запитва­ния от чужбина за още двама основни футболисти", комен­тира старши треньорът Александър Томаш. Според за­познати единият е Педро Еуженио, който е желан от казахстански тим.



Тема Спорт: В Беларус Караджов ще взима 7 пъти повече

Иван Караджов ще получава 7 пъти по-висока заплата от тази във Верея, разбра "Тема Спорт". Договорът му с Шах­тьор Солигорск е за 2 години.

"Верея възроди кариерата ми. Искам да благодаря на президента, на отбора, на треньорите. Във футбола трудиш ли се - всичко се връ­ща. За първи път излизам в чужбина. Надявам се да пока­жа там добра игра. Съвсем неочаквано стана тран­сферът. След мача с Локомо­тив Пловдив ми се обадиха и ми казаха, че има оферта за мен от Беларус. Отвърнах, че ще говоря с треньорите, за­щото те разчитат на мен и не мога да ги предам, след като ми протегнаха ръка в так­ъв момент. Но офертата е много хубава. Не съм пър­вият, който излиза от този отбор. Искам да благодаря и на моята приятелка", комен­тира Караджов. Той пази в последния двубой на заралии при гостуването на Лудогорец, загубено с 0:4. За Верея изигра 16 мача в Първа лига.

Тържествата за юбилея започнаха с поднасяне на цветя пред паметната плоча на Етър

Бончо Генчев припомни, че "виолетовата" школа е дала на България много големи футболисти

Ники Михайлов и Живко Миланов минаха изпити на "Герена"

На двамата им предстои дипломиране в Национална спортна академия "Васил Левски"

"Герена" все по-близо до реконструкция, общината става собственик

Архитектурната комисия взе решение за прехвърлянето на стадиона Областната управа към общината

БФС поздрави Етър за вековния юбилей

Ето какво написаха от централата

OФИЦИАЛНО: Големи буферни зони за ЦСКА - Левски

Вижте подробности

Билетите за ЦСКА - Левски вече са в продажба

Пропуските за Сектор "Б" и "Г" са по 10 лева

Етър е вековен!

Легендарния клуб на Велико Търново днес празнува 100 години

Левски и ЦСКА в дерби и на трансферния пазар

Чинонсо Офор от Арда е привлякъл вниманието на двата отбора

Лудогорец е на 90 минути от нов финал за Купата на България

Разградчани изковаха солиден аванс от 3:0 срещу Хебър в първия мач и реваншът изглежда протоколен

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки