"Орлетата" продължават полета си, изгониха Едо (ВИДЕО+СНИМКИ)

Пирин победи Локомотив (Пд)

"Орлетата" продължават полета си, изгониха Едо (ВИДЕО+СНИМКИ)

Пирин (Благоевгад) продължи страхотното си представяне през пролетния дял от шампионата на Първа професионална лига. "Орлетата" продължиха полета си под ръководството на Милен Радуканов, побеждавайки като домакини с 1:0 Локомотив (Пловдив).Срещата бе от междинния XXII кръг на Първа професионална лига. Тя се ръководи от главния съдия Волен Чинков, който изгони в края на мача Едоард Ераносян. Наставникът на Локо пък си позволи да удари четвъртия арбитър през ръцете.

След подновяването на шмапионата, благоевградчани се намират в отлична форма. От вече три изиграни мача, те имат три победи и пълен актив от 9 точки. Първият им успех през пролетта пък дойде срещу Левски. 

 

Двата отбора започнаха срещата доста предпазливо. Повече от 10 минути съперниците разиграваха търпеливо, основно в центъра на терена. 13-ата можеше да се окаже фатална за домакините. Ударът от непосредствена близост на Умарбаев, обаче бе уловен от Макенджиев. В ответната „атака” Пирин ликуваше. Башлиев направи страхотен пробив отдясно и центрира. Защитата на гостите не успя да изчисти хубаво. Топката попадна у Орлин Старокин, който със силен и прецизен удар извън наказателното поле я прати в долния десен ъгъл за 1:0. Малко след попадението, наставникът на Пирин получи неприятна новина. Даниел Младенов се контузи и поиска смяна. На неговото място в игра се появи ветеранът Иван Цветков. Дани Кики можеше да изравни с хубаво изпълнение на фаул, но Макенджиев изби с крак пред голлинията. Димо Бакалов пък стреля крайно неточно. Минутка преди края вратарят на Пирин сгреши, но това не бе фатално.    
    
    



Втората част бе далеч по-скучна. Футболът в огромна част от времето отсъстваше. Нарушенията зачестиха доста, а главният съдия показа солиден на брой жълти картони. В началото Пирин изпълни заучено корнер, Николов засече с глава, но над вратата. В 63-ата минута ветеранът Иван Цветков се озова на отлична позиция, но стреля покрай лявата греда. До края на мача чисти голови липсваха, с изключение на удар по диагонала на Дани Кики, който бе отразен с вещина от Макенджиев. Главният съдия пък пожали Стефан Йевтоски. Секунди след като видя жълтия картон, играчът на Локо извърши нов груб фаул, но получи втори жълт и съответно червен картон. Край тъч линията беше далеч по-интересно, отколкото на терена. След като през първото полувреме получи забележка от Чинков, в 83-ата минута Едоард Ераносян бе изгонен от резервната скамейка. След като бе изгонен, Едо цапна четвъртия съдия през ръцете. Наставникът на Локомотив се настани удобно зад вратата на Пирин, но трима полицаи го изгониха и от там. Той пък успя да се изпокара и с феновете на Локомотив. По информация на Диема спорт, Ераносян е отвърнал на един от привържениците: "Много разбираш!". Това пък бе и последният интересен момент в мача.




ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки