Румен Димов: Основен фаворит за влизане в Първа лига е ФК Созопол

На специална пресконференция в Пресклуб „България” ръководството на ФК Созопол изложи своите цели и амбиции през втория полусезон във ІІ лига

Румен Димов: Основен фаворит за влизане в Първа лига е ФК Созопол
На специална пресконференция в Пресклуб „България” ръководството на ФК Созопол изложи своите цели и амбиции през втория полусезон във ІІ лига. Изпълнителният директор и старши треньор на отбора Румен Димов подчерта пред репортерите, че Созопол разполага с една от най-добрите бази в България. „Арена Созопол“ има европейски лиценз категория 3. Стадионът разполага с електрическо осветление и е с капацитет около 4000 места. Има две трибуни, които  са изцяло покрити с козирки. Под едната трибуна са разположени 18 магазина, билетен център, кафене и сладкарница. Другата е на три етажа, в която има фитнес център, пресцентър, стаи за треньорите и ВИП център. Желанието на ръководството е да бъде изградено общежитие за юношите, които тренират в отбора и са извън региона. Стадионът разполага с два подземни паркинга за 300 автомобила. Скоро ще бъдат изградени още два терена – единият с естествено, а другият с изкуствено покритие, за да се води пълноценна подготовка през цялата година.
 
„Базата ни е прекрасна. „Арена Созопол“ бе домакин на  мачовете от Европейското първенство за юноши до 17 години през 2015 г. и получи най-висока оценка от делегатите на УЕФА. Има запитвания от водеши европейски клубове да водят своята подготовка в Созопол, но отказваме, тъй като още не сме готови”, каза Димов.
 
Той бе категоричен, че не само отборите в Първа лига, но и тези, които са във Втора лига, трябва да имат отлични терени с осветление.
 
Димов уточни, че от своето основаване през 2008 г клубът  неизменно постига поствените  цели.  През сезон 2013/14 г.Созопол завърши на първо място в Югоизточната „В“ група и за първи път в своята история влезе в „Б“ група. В първия си сезон в групата отборът завърши на 6-то място в крайното класиране. Созопол бе поканен да участва в новосформираната Първа лига, но отказа.
 
„Искаме да спечелим по спортен път влизането си в елитната група. Има всички предпоставки Созопол да стане водещият футболен център в Бургаска област.
 
Той добави, че подготовката на Созопол е преминала много добре, спечелиха първо място на турнира с участието на оборите на Поморие и Несебър, отборът има четири нови попълнения и готов да се бори за място в елита.
 
На въпрос кои са основните фаворити за влизане в Първа лига, Румен Димов отговори: „Созопол”.
 

Капитанът на отбора Иван Янчев заяви, че атмосферата в клуба е отлична, всички футболисти играят с настроение и желание за победа във всеки мач. 

Марек призова феновете си за подкрепа

В предстоящия домакински мач от Втора лига срещу Септември (София)

Иван Иванов: В ЦСКА 1948 има много талантливи млади футболисти

"Зарадвах се, когато се отвори тази възможност..."

Павлин Николов обяви бъдещето на Росен Кирилов

Треньорът на отбора ще продължи да бъде на поста си и следващия сезон

Официално: ЦСКА 1948 представи Иван Иванов

Той ще води дубъла, а Алвеша се връща начело на третия отбор

Ясни са съдиите за кръгa във Втора лига

Вижте кой ще свири Марек – Септември (София)

Митов се завръща в Септември

Опитният специалист сменя Иван Гешев

Монтана има нов треньор

Петър Колев смени Митов на "Огоста"

Дунав повали Септември Сф с 2:1 след греди и червен картон (ВИДЕО)

Русенци се изкачиха до десетото място в класирането на Втора лига

Треньорът на „соколите“ ги похвали след успеха

„Поздравявам момчетата, тъй като изпълниха задачите”, заяви Росен Кирилов

ЕФБЕТ ЛИГА
Трета Лига
Футзал

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки