Полицията праща Гриша Ганчев в сектор "В" за дербито

Очакват 15 000 зрители на трибуните. Правят гореща връзка с водачите от градския транспорт

Полицията праща Гриша Ганчев в сектор "В" за дербито
Безпрецедентни мерки за сигурност предприема полицията за вечното дерби. Сблъсъкът между "Левски" и ЦСКА е в събота от 14:30 ч. на стадион "Васил Левски". 
 
Най-любопитното нововъведение е разделянето на ВИП гостите от страна на двата клуба. Тези, които подкрепят "сините", ще бъдат настанени в ложата на сектор "А". А за първи път в историята известните персони, които подкрепят "червените", ще гледат двубоя от импровизирана ложа в сектор "В". Това означава, че собственикът Гриша Ганчев (в случай че бизнесменът присъства на мача) и останалите ръководители ще седнат при феновете на тима, макар че ще бъдат отделени със стъклена преграда, съобщава Би Ти Ви.
 
Целта е ясна - да не се стига до напрежение и сблъсъци. На есенния двубой сигнална ракета, изстреляна от "червен" привърженик в сектор "А", се възпламени близо до собственика на "сините" Спас Русев. Наложи се бизнесменът да бъде изведен от съоръжението.
 

Както е известно, привържениците на "Левски" ще бъдат разпределени в секторите "А" и "Б", а тези на ЦСКА - във "В" и "Г". 

Прогнозите на СДВР са за около 15 000 зрители. За реда на стадиона ще се грижат две органителни фирми - едната приближена до "сините" фенове, другата - до "червените". Полицаите ще бъдат разположени в тунелите и ще имат готовност за намеса само при непосредствена опасност за живота и здравето на посетителите.
 
Феновете бъдат проверявани през три пропускателни пункта. До този момент няма нито едно разрешено от общината шествие. Въпреки това агитките подготвят импровизирани походи към стадиона. "Червената" се събира в 12:30 ч. на "Кравай", а "синята" поема в 13:15 ч. от Националния клуб на привържениците на бул. "Тодор Александров".

СДВР ще впрегне целия си наличен ресурс за дербито. Полицията ще поддържа гореща връзка с водачите от градския транспорт в случай на инциденти. Освен това се умоляват всички граждани да сигнализират при струпване на агитки и нарушаване на обществения ред дори в крайните квартали.
 
Разработени са и сценарии за извеждането на зрителите след двубоя. При победа на ЦСКА или равенство първи ще напуснат трибуните феновете на "Левски", а при "син" успех - тези на "червените".
Черно море без двама титуляри срещу Пирин

Даниел Димов и Влатко Дробаров пропускат гостуването

Черно море държи солиден коз за успех срещу Пирин

"Моряците" не са губили от "орлетата" от шест години

Борусия (Мьонхенгладбах) хареса Дуа от Лудогорец

Нападателят е оценен на 5 милиона евро

Славия ще спре Крумовград за Топ 6

Вижте подробности

Ясен е окончателният капацитет на "Българска Армия"

Стадионът ще събира междъ 16 и 18 хиляди души

Александър Любенов: Грешките изграждат

Стражът на Локо София говори по няколко теми както на терена, така и извън него

Крумовград си хареса звезда на Ботев Враца

Браян Переа има 6 гола в 25 мача този сезон

Архитект Хаджиев: Този стадион ще е впечатляващо съоръжение

"Горди сме, че по-малко от година след представянето на проекта, вече текат дейности", заяви той

Снимат филм за най-великия голмайстор на Черно море

Идеята е на фен фракция Д'Ъртанян

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки