Проф. Дашева пожела на Станка Златева новата й зала да превърне Сливен в център на борбата

Първа копка бе направена днес

Проф. Дашева пожела на Станка Златева новата й зала да превърне Сливен в център на борбата
Проф. Даниела Дашева, министър на младежта и спорта в служебното правителство, пожела на добър път на най-успешната ни състезателка в женската бобра Станка Златева при старта на строителството на най-новата зала за борба, която ще бъде изградена в Сливен. Спортното съоръжение ще бъде издигнато върху терен от 1250 кв. м, предоставен безвъзмездно на многократната ни шампионка от общината и с финансовата помощ на Министерството на младежта и спорта, която е на стойност 575 541 лв с включен ДДС и отделно 6341 лв. за строителен надзор. Министър Дашева присъства на първата копка на залата заедно със съветника си Емил Костадинов, експерта на ММС за административни области Стара Загора и Сливен Илия Илиев, кмета на Община Сливен Стефан Радев, председателя на общинския съвет в Сливен Димитър Митев и председателя на Българска федерация по борба Валентин Йорданов.

„Отдавна не съм посещавала Сливен, но виждам, че общината, заедно със Станка Златева, желае да бъде спортен център. Борбата е един от най-българските спортове и с най-големи традиции в печеленето на олимпийски медали. Надявам се залата, която ще бъде построена, действително да се превърне в център на този спорт, защото борбата има нужда от него. И аз зная, че след като моята студентка и олимпийска медалистка е тук, то действително ще бъде така. Подкрепяйте я! Няма как без общината и без вас, хората от Сливен, това да стане реалност. От името на Министерството на младежта и спорта ще положа усилия в рамките на възможното време тази зала да бъде завършена,“ каза проф. Дашева.

Новата спортна зала ще бъде един от шестте национални центъра по борба, в които ще се провеждат подготовка и състезания от вътрешния календар. 

След водосвета, отслужен от отец Йоан, Станка Златева и кметът на Сливен Стефан Радев направиха първата копка на новата зала. Министър Дашева поздрави шампионката за рождения й ден като й пожела нейният пътят да бъде последван и от други големи български спортисти, които да работят с подрастващи. „Похвално е, че Станка Златева започна работа с деца и се ангажира със строителството на тази зала. Това е хубаво и за борбата като спорт, и за Сливен като град, който ще стане център на борбата, а без спортно съоръжение това няма как да се случи,“ каза проф. Дашева.
 

 

Отбори от 20 държави се впускат в турнир по петанк край Варна

Звездата-инфлуенсър Танги Пенин ще покаже техниките на любимата игра на терените в курорта „Св.Св.Константин и Елена“

Валентина Георгиева 15-а в квалификациите на греда

Вижте подробности

Ризов се размина с финала на пушка от 3 положения на СК в Рио

Българинът не успя да вземе олимпийска квота

Шефът на европейския хандбал: С нетърпение гледаме към България и Варна

Българите научиха съперниците си за предстоящите у нас две първенства по плажен хандбал

Нургюл Салимова с четвърто поражение в Торонто

Тя отстъпи с черните фигури на индийката Хумпи Конеру

Френски министър разкри дали откриването на Олимпиадата ще е на "Стад дьо Франс"

Вижте подробности

Изписаха от болница двукратен шампион на Тура

Вингегор под въпрос за обиколката на Франция

Франция и Германия приемат Световното по хандбал за мъже през 2029 година

Вижте подробности

Олимпийските игри тръгнаха с резервния огън

Вижте защо

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки