Сделката за Милан пак зацикли

Най-вероятният сценарий се очертава ново капаро

Сделката за Милан пак зацикли

Милан продължава да виси във въздуха. Финализирането на сделката по покупката на клуба от китайския консорциум „Sino-Europe Changxing Sports Investment" (SES). което трябваше да стане факт в петък отново се отлага.

Ли Йонхонг, който оглавява китайската корпорация е разкрил, че причината е оттеглянето на част от инвеститорите, довело до отваряне на дупка в бюджета от 100 милиона евро. При това положение най-вероятният сценарий се очертава ново капаро. То ще бъде в размер на 100 милиона евро, които SES да ангажира за внесе между 3 и 10 март.

С депозирането на тази сума ще бъде насрочен нова дата за затваряне на операцията за края на месеца (най-вероятно 31 март). Китайците са предложили на настоящия собственик Силвио Берлускони така нареченото „съкратено финализиране".

В този случай SES превежда сумата, с която разполага към днешна дата и встъпва в правата на мажоритарен собственик, като се ангажира да доплати останалите 100 милиона до края на март. Подобен вариант обаче катерогично е бил отхвърлен от Берлускони. Съществува и трета опция, която според италианските медии засега е изцяло хипотетична. При нея Берлускони връща 200 милиона евро, които са му преведи досега от SES и прекратява всякакви отношения с консорциума.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки