Монтела: Безполезно е да се оплакваме, Ювентус има изграден манталитет на победител

Трябва да приемем, че реферите правят грешки и да се надяваме те да са в наша полза, казва Монтела след загубата в Торино

Монтела: Безполезно е да се оплакваме, Ювентус има изграден манталитет на победител

Треньорът на Милан Винченцо Монтела се извини за опита на Карлос Бака да нападне съдията Давиде Маса след мача с Ювентус. „Росонерите” бяха много недоволни, защото загубиха с 1:2 на „Ювентус Стейдиум” след гол от спорна дузпа на Пауло Дибала в последните секунди.

След мача вратарят на Милан Джанлуиджи Донарума възкликна „Това е невъзможно, винаги за тях”, а Монтела спря Бака, който искаше да се саморазправи с рефера Маса.

„Всеки си има своите интерпретации и аз искам да извиня за ситуацията в края, защото това е непростимо. Маса ми каза, че той е поел отговорността да даде дузпа. Беше ми казано, че той е бил далеч от ситуацията и е нямало как да види. Предпочитам да не говоря за съдиите, въпреки че в дни като този това става много трудно”, каза Монтела след мача пред Mediaset Premium.

Според него няма смисъл Милан да се оплаква.

„Оплакването не ти помага с нищо. Безполезно е. Трябва да се концентрираме, да останем спокойни и да приемем, че реферите правят грешки. Можем само да се надяваме грешките да са в наша полза. Не искам да говоря за съдиите. Те винаги ни казват, че няма такова нещо като компенсация и затоа дори не искам да гледам ситуацията със Сапата (бел. ред. Сапата спъна Дибала в наказателното поле още в началните 10 минути на мача), защото тя няма значение”. Някой може да каже, че има голяма разлика между дузпа в 10-ата минута и в 95-ата. Аз искам да говоря за футбол и да успокоя всички”.

„Имахме шансове да поведем и победа на такъв стадион щеше да отвори много различен сценарий за нас. Все пак представянето увеличава нашата увереност и вяра. Все още сме в битката за европейските квоти. За да си тръгнем от тук непобедени ни трябваше малко късмет и Джиджо Донарума го имаше в няколко момента. На моменти дори имах чувството, че можем да спечелим, защото Юве се отваряше и ние бяхме много опасни на контри, но не използвахме нашите шансове.”.

Монтела бе запитан накрая защо Милан изостава с толкова много точки от Ювентус в класирането – вече 20.

„Защо сме толкова назад? Защото Юве винаги печели, а ние – не. Защото те имат много, много широк състав и манталитет на хора, свикнали да побеждават. Ние работим върху това и се надяваме да израстваме”.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки