Живко Желев: Приоритетът на Литекс е първенството

Купата на България и Купата на АФЛ били само бонус за ловчанлии

Живко Желев: Приоритетът на Литекс е първенството

Лидерът в Северозападната Трета лига Литекс излиза днес от 14:00 часа срещу Янтра Га­брово в Ловеч. Двубоят е от 17-ия кръг на шампионата и е загрявка за регионалния финал за Купата на АФЛ. Той ще из­прави оранжевите срещу 3-ия в дивизията Кариана Ерден. Сре­щата е на 15 март (сряда) от 15:00 часа в Мездра. Именно тези два отбора са и основни­те фаворити за промоция във Втора лига, така че сблъсъкът за трофея ще е генералната ре­петиция преди развръзката в шампионата.

Треньорът на Литекс Живко Желев няма намерение да пази играчи днес за мача с Кариана, но заяви, че Купата на АФЛ не е приоритет пред отбора. Так­ъв не е и участието в Купата на България, където ловчанлии са на 1/4-финал срещу Черно мо­ре. Двубоят е на 5 април (сряда) от 17:30 часа край Покрития мост.

"Приоритет на Литекс е първенството. Хвърляме всич­ки сили там, няма да пестим нищо. Основната ни цел е промо­цията, всичко останало е бонус. За Купата на АФЛ имаме добра изходна позиция, но няма да е лесно. Не гледаме на Кариана по по-специален начин. Мач като мач. Съперникът има амбиции, но нашите също са много висо­ки. Нямам кадрови проблеми преди срещата с Янтра и няма да съхранявам играчи за този двубой", коментира Живко Же­лев пред "Тема Спорт".

Победителят от сблъсъка Литекс - Кариана се класира за 1/2-финалите на Купата на АФЛ. Там участници ще са 4-те регионални победителя (севе­роизток, северозапад, югоиз­ток и югозапад). До този мо­мент нито един от тях не е ясен, но 6 началото на април би трябвало всички полуфиналисти вече да са излъчени.

БФС обяви вчера кога и къде ще се проведе зоналният финал на североизток. Там съперници са четвъртодивизионният вар­ненски Спортист Ковачевец и Черноморец Балчик. Мачът ще е на 19 март, неделя, от 15:00 часа на Градския стадион в По­пово.

Групата на Спартак Вн за Радомир

"Соколите" гостуват в събота

Спартак Вн намери заместник на контузен белгиец

Голмайсторът на втория тим е решението на проблема

Дани Моралес пое Беласица Петрич

Основната му цел е да помогне на отбора да не изпадне

Първо в NS: Моралес пое Беласица

Нанков се разминал с тима от Петрич

КОЛЕКТИВ! В Спартак Вн подкрепиха съотборник

Джейми Емпие пострада срещу Добруджа

Съдийските наряди във Втора лига

Димитър Димитров свири Монтана - Беласица

Оперират играч на Спартак (Варна)

Треньорът Росен Кирилов има и още един кадрови проблем

Беласица победи Струмска слава с 2:0 на „Цар Самуил“

Домакините от Петрич запазиха шансовете си за оцеляване в групата

Янтра бесни след съдийството срещу Литекс

Габровци пуснаха видео с дузпа, която беше отсъдена срещу тях и такава, каквато не са получили

ЕФБЕТ ЛИГА
Трета Лига
Футзал

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки