Пирин ще спира черна серия с белите

Стефан Велев остана извън групата на Славия

Пирин ще спира черна серия с белите

Пирин е амбициран днес да сложи край на черната серия при домакинствата си на Славия.

През миналия сезон белите разбиха на два пъти с по 3:0 орлетата на стадион "Христо Ботев" и тимът едва се спаси от изпадане. През настоящата кампания благоевградчани паднаха с 1:3 в столицата, но след добрия старт на пролетта в момента се намират на 4 точки пред съперника. Целта на зелено-белите днес ще е да продължат успешното си представяне у дома под ръководството на Милен Радуканов. При него орлетата все още не са допускали гол на "Христо Ботев" - удариха с по 1:0 Левски и Локомотив Пловдив.

Радуканов ще може да използва в днешния сблъсък срещу бившия си тим централните защитници Румен Сандев и Стилян Николов. Двамата бяха наказани за визитата на Лудогорец (0:3). В строя се завръща и Даниел Младенов, който също се очаква да е титуляр. Единственият проблем пред треньора е контузията на Аймен Суда. Той ще пропусне всички мачове до края на първенството. За негов заместник той ще избира измежду Тодор Траянов и последното попълнение Рос Дженкинс.

След двете поредни поражения с по 0:3 от Верея и Нефтохимик столът на треньора на белите Владимир Иванов се клати. Той не включи в групата за мача подписалия с тима преди дни халф Стефан Велев. Очаква се той да разчита в центъра на отбраната на Стефан Велков и Александър Бранеков. Играта на тима ще трябва да връзва Иван Минчев, а в предни позиции ще са Сердер Сердеров и Ивайло Димитров. Специалистът се колебае на кого да заложи на вратата, след като в групата се завърна Марио Кирев. По-вероятно е обаче да пази младият Стергиакис.

Двубоят Пирин (Благоевград) – Славия започва в 13:00 часа и е пряко в ефира на Диема. 

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки