Сензациите в пресата: Славия търси треньор, Лудогорец с трима национали

Араби ще инвестират в Локомотив София; Наказват Великов; Томаш пак пуска Бандата в центъра и още…

Сензациите в пресата: Славия търси треньор, Лудогорец с трима национали

Сензациите в пресата днес, неделя, 12 март 2017 година:

„Меридиан мач”: Цената на Деса падна с €200 000 след скандала

Медиите в Перу отново се сетиха за грешния Хеан Деса. Цяла зима крилото бе в епицентъра на събитията на „Терена", след като реши да не се връща изобщо в Левски. Месеци наред той обясняваше как ще си търси отбор в родината си. Сега обаче в Перу се питат, къде изобщо изчезна Деса. „Преди два месеца Деса говори с всички тук и разкри, че единственото му желание е да е близо до националния селекционер Рикардо Гарека. Оттогава минаха два месеца, а Деса продължава да няма отбор и да не играе никъде. А и как да го направи, след като е даден на ФИФА от клуба си Левски, от който си тръгна без разрешение. Дали изобщо Деса ще играе отново футбол?". Това гласи част от материала в местен сайт, като очевидно колегите са притеснени от случващото се с крилото. Те се чудят къде е изчезнал той и защо не се опитва да направи абсолютно нищо с бъдещето си. Освен това в Перу отчитат, че цената на футболиста пада с всеки изминал ден. Те се позовават на популярния сайт Трансфермаркт, според който Деса вече струва около 600 000 евро, а докато е играел в Левски е бил оценен на над 800 000.

„Тема спорт”: Лудогорец с трима национали

Националният селекционер Петър Хубчев ше повика трима състезатели на Лудогорец за световната квалификация с Холандия. Мачът на стадион "Васил Левски" е на 25 март, събота, от 21:45 часа. Сред избраниците на треньора за сблъсъка ще бъдат вратарят Владислав Стоянов, 36-годишният краен защитник Йордан Минев и халфът Светослав Дяков. Извън сметките на Хубчев за пореден път ще остане бразилецът с български паспорт Марсело Марселиньо. Плеймейкърът, който вкара в контрола на Португалия, не успява да спечели доверието на треньора. Офанзивният халф е контузен. Той има травма в глезена, получена на тренировка. Затова и Марселиньо няма да бъде рискуван в днешния двубой с Локомотив Горна Оряховица. Очаква се вместо Марселиньо да започне Жуниор Кишада, който да действа зад Клаудиу Кешерю. А по крилата да са Вандерсон и Джоди Лукоки. Треньорът Георги Дерменджиев няма сериозни проблеми по окомплектоването на състава за гостуването на предпоследния в класирането. Аут ще е и защитникът Витор Витиня, който дълго бреме лекува контузия в коляното. Шампионите нямат наказани футболисти. От щаба на тима заявиха, че няма да подценят срещата. В предишната си визита Лудогорец не успя да стигне до успеха - направи 1:1 срещу Нефтохимик в Бургас.

„Меридиан мач”: Белите търсят нов треньор

Въпреки, че шефът на Славия Венци Стефанов заяви, че Владимир Иванов ще остане треньор на „белите" до края на сезона, ръководството на клуба вече търси негов заместник. Причината е ясна - с новия формат на първенството, най-старият столичен клуб ще води здрава битка за оцеляване и не може да си позволи треньорски експерименти.

В „Овча купел" са наясно, че им трябва опитен треньор, който да вземе максимума от точки, а не такъв, който пада с 0:3 от Верея и Нефтохимик. Слуховете вече пратиха Иван Колев отново начело на Славия, макар и към днешна дата това да изглежда по-скоро неосъществимо. Спряга се и руски специалист, който обаче няма визитката на Александър Тарханов, но пък може да работи с млади футболисти.

„Тема спорт”: Веселин Великов може да бъде наказан

Треньорът на Дунав Веселин Великов може да бъде наказан от Дисциплинарната комисия към БФС. Причината е поведението на специалиста в края на мача с Локомотив Пловдив, който завърши 1:1. В добавеното време на срещата Великов попречи на железничарите да изпълнят бързо тъч. Той хвана за фланелката Иван Горанов пред погледа на четвъртия арбитър Христо Хаджийски. В следващия кръг Дунав е гост на Лудогорец. За този мач Великов се надява да може да използва Бирсент Карагарен, който напусна през втората част мача с бившия си тим заради травма. Очаква се от утре тренировки с тима на пълни обороти да поднови и левият бек Атанас Атанасов. Той е с травма от домакинството на Левски (2:2). Най-вероятно възстановен от контузията си ще бъде и Мартин Луков. В последните мачове вратарят е резерва, но срещу Лудогорец може да застане под рамката. Аут за сблъсъка с шампионите е централният нападател Мирослав Будинов. Срещу Локомотив Пловдив той получи петия си жълт картон за сезона.

„Тема спорт”: Александър Томаш пак пуска Бандаловски в центъра

Треньорът на Верея Александър Томаш възнамерява пак да използва новото попълнение Иван Бандаловски в центъра на защитата. На този пост бранителят, който обикновено действа като бек, игра при домакинството на Черно море.  Наставникът на старозагорци едва ли ще прави големи размествания за утрешното гостуване на Нефтохимик. С проблеми в състава на Верея са Илия Мунин, Момчил Цветанов и Селим Мен Джемия. Те най-вероятно ще пропуснат визитата в Бургас.

„Тема спорт”: Араби ще инвестират в Локомотив София?

Двама кандидат-инвеститори от Обединените арабски емирства седнаха в ложите на стадион "Локомотив", за да наблюдават мача на железничарите срещу Поморие. Те бяха посрещнати от президента на клуба Иван Василев, а двете страни вече са водили преговори за евентуална помощ с издръжката на клуба. Локо Сф изигра вдъхновен мач, като разби с 3:0 Поморие у дома. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки