Нефтохимик продължи по победния път след успех над Верея (ВИДЕО)

„Шейховете” се наложиха на „Лазур” с 1:0 и изпревариха Славия в класирането

Нефтохимик продължи по победния път след успех над Верея (ВИДЕО)

Нефтохимик победи Верея в последния мач от 24-ия кръг на Първа професионална лига. Двубоят, който се проведе на стадион „Лазур”, завърши при резултат 1:0. Това бе втори пореден успех за „шейховете”. В миналия кръг те победиха Славия с 3:0.

 

С тази победа бургазлии изпревариха именно „белите” в класирането и вече имат 26 точки на 11-ото място. Верея е десети с 27.

 

Първото полувреме предложи здрава битка и малко опасности пред двете врати. Домакините бяха най-близо до гола в 15-ата минута. Тогава вратарят Пламен Колев допусна грешка при изнасянето на топката, Владислав Романов овладя и нахлу в наказателното поле, след което подаде към непокрития Галин Иванов. Той стреля от движение, но мерникът му изневери – топката на сантиметри покрай дясната греда.

 

Възможността за Верея да поведе в резултата дойде в 26-ата минута. Георги Андонов стреля от пряк свободен. Топката бе заложена малко пред наказателното поле. Опитният футболист изпълни технично, прехвърли стената, но Янко Георгиев улови без проблеми. Това бе и единственият точен удар за първата част.

 

Малко след това гостите от Стара Загора проведоха добра атака. Педро Еуженио напредна по дясното крило, навлезе в пеналта и подаде към Валери Домовчийски. Нападателят овладя и стреля, но след рикошет в тялото на Виктор Хомей топката излезе в ъглов.

 

През второто полувреме нещата на терена не се промениха. Нефтохимик започна да владее една идея повече топката, но трудно организираше атаките си. В 58-ата минута Иван Вълчанов можеше да се разпише след добра индивидуално проява. Той напредна в половината на гостите и отправи силен удар по земя, но за негово нещастие топката профуча покрай вратата.

 

След десетина минути Валери Домовчийски можеше да нанесе тежък удар на домакините. Янко Георгиев изпусна елементарно топката в наказателното си поле, нападателя я овладя и стреля към опразнената врата. Той можеше и да се разпише без проблеми, но бе притиснат от Пехливанов и благодарение на това топката се отби от напречната греда.

 

Усилията на Нефтохимик дадоха резултат в 72-ата минута. Тогава бургазлии хванаха неподготвени гостите в защита. Галин Иванов изведе Георги Вълчев в наказателното поле от тъч, вратарят Колев се спусна към топката, но играчът на Нафтата стигна първи до нея и технично я прокара покрай стража. Отборът на Христо Янев се разписа с първия си точен удар.

 

До края на мача двата отбора си размениха по едно опасно положение. Първо Георги Андонов засече с глава центриране от пряк свободен, но прати покрай вратата. Влезлият от пейката Живко Петков също можеше да се разпише с глава, но при неговия удар Колев се намеси стабилно. 

 

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки