Александър Димитров: Ще направим всичко възможно да извадим Локомотив от тежката ситуация

Димитров доведе нов треньор на вратарите в Горна Оряховица, до месец ще вземе и нов помощник

Александър Димитров: Ще направим всичко възможно да извадим Локомотив от тежката ситуация

Бившият треньор на Берое и националните юношески отбори до 17 и 19 години Александър Димитров бе официално представен днес в Горна Оряховица.

„Локомотив е в много тежка ситуация, но ще направим всичко възможно да го извадим от това положение. За мен това е предизвикателство, знам че работата на треньорите се определя от резултатите на отбора", каза Александър Димитров в първия си работен ден като старши треньор на "железничарите".

Новият старши треньор призна, че няма детайлни наблюдения върху тима и ще разчита на помощта на пом. треньора Милчо Сирмов за срещата със Славия, която е в четвъртък на Националния стадион "Васил Левски".

"Нямаме време за големи промени преди мача със Славия. По време на паузата преди плейофите ще опитаме да поработим върху тактическата подготовка. Както и да градим психика на победители у играчите", каза Димитров.

Той не възнамерява да търси нови футболисти, но иска по-различна нагласа от сегашните. "Съжалявам, че не можем да ползваме един креативен халф като Симеон Мечев, който израсна много през последния сезон и щеше да е много полезен за отбора. Надявам се Бен Отман да бъде този организатор на играта, който ни трябва", коментира първите си впечатления Димитров.


С идването на младия специалист ще има и промяна в треньорския щаб.  В тима акостира нов треньор на вратарите - Владимир Манолков, а Тодор Попов ще заема същата длъжност, но в ДЮШ. До месец в Локомотив се очаква и идването на нов помощник треньор.

"В момента, като се изключат един-два отбора, всички в първенството ни са с изравнени възможности. Побеждава този, който влезе с по-голяма концентрация и повече желание за успех. Това демонстрира и Локомотив в мача с Левски, когато беше близо до победата", сподели Александър Димитров.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки