Пирло: Ювентус ще продължи да печели дълги години

ПСЖ никога няма да забрави загубата, уверявам ви, казва Пирло, който си спомни две болзенени изживявания с Милан

Пирло: Ювентус ще продължи да печели дълги години

Андреа Пирло смята, че доминацията на Ювентус в италианския футбол ще продължи още дълги години. Бившият халф на Интер, Милан и Ювентус призна, че изпитва съжаление към ПСЖ след онова 1:6 в Барселона и отпадането от Шампионска лига.

„Ювентус ще продължи да печели още много години, те са най-добре подготвеният клуб за това”, категоричен беше Пирло пред „Гадзета дело спорт”.

„Наистина ми липсват мачове като Ювентус – Милан. Също и мачовете в Шампионска лига, там е приятно да играеш на каквато и възраст да си. Но аз направих своя избор през юли 2015а и никога не съм съжалявал”, каза Пирло, който тогава премина от Юве в САЩ в отбора на Ню Йорк Сити.

За отпадането на ПСЖ той си спомни две шокиращо изживявания за Милан в Шампионска лига.

„Експерт съм в това. Веднага ми припомниха отпадането с Милан от Депортиво Ла Коруня. Спечелихме с 4:1 на „Сан Сиро”, но после загубихме с 0:4 там. Но после си мисля за онзи финал в Истанбул през 2005-а. 3:0 през първото полувреме и после Ливърпул обърна. Беше ужасен удар. Казвайки това, обратът, който ПСЖ преживя, може би е дори още по-тежък. Истанбул остава част от мен, сигурен съм, че когато ПСЖ играе в Шампионска лига, няма да чувстват същата сигурност както преди. Трудно се забравя нещо такова. Трудно е, уверявам ви”.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки