Алегри нахока Ювентус след успеха

През второто полувреме играхме без никаква скорост, трябва да повишим нивото си, посочи треньорът

Алегри нахока Ювентус след успеха

Масимилиано Алегри не остана никак доволен от играта на Ювентус, въпреки победата с 1:0 над Порто на реванша и класирането за четвъртфиналите в Шампионска лига. Той поиска от своите футболисти да играят футбол от по-високо качество.

„Целта беше да стигнем до топ 8, сега ще видим докъде ще стигнем. Трябва да повишим качеството на нашия футбол, от което имаше много какво да се желае през втората чат днес, защото резултатът не е всичко. Колкото повече насилваш нещата, толкова по-зле стават. Момчетата изиграха интелигента първа част без да рискуват, но през второто полувреме срещу 10 човека не придавахме никаква скорост на играта си, а и се защитавахме лошо, защото рискувахме на няколко пъти да получим гол”, заяви Алегри след мача пред Mediaset Premium.

Той посочи, че Ювентус трябва да реши какво иска да прави с мачовете, в които повежда с един гол.

„Трябва да правим едно нещо правилно – или да атакуваме и да вкараме повече голове, или да решим да държим топката и да го правим докато съперника заспи от скука, но днес не направихме правилно нито едно от двете. Трябваше да накараме бековете да тичат и да влизаме в празното пространство, но вместо това правехме твърде много къси подавания, насилвахме нещата и това не беше правилният подход. Това ни оголи и за опасни контри. Постигнахме максимален резултат с минимални усилия, но не го направихме добре през втората част. Ако ще контролираме ситуацията, трябва да я контролираме добре. Вместо това бяхме колебливи и по някакъв начин това е и щастливо стечение на обстоятелствата, защото сега можем да работим на тренировки върху този проблем”.

Алегри обясни и защо смени Хуан Куадрадо на почивката и пусна Марко Пяца.

„Куадрадо имаше жълт картон, водехме 1:0, така че помислих, че е най-добре да не рискуваме. Пяца е млад играч, който трябва да разбере, че е хубаво да атакуваш, но трябва и да се защитаваш и да помагаш на отбора. Куадрадо има същите проблеми”.

„Който и да срещнем на четвъртфиналите, ще го срещнем с глад за успех, ентусиазъм и желание да подобрим играта си”, завърши наставникът на Ювентус.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки