Един от пет е твърде малко

Пет от членовете на Първа лига заради непокриване на изискванията на стадионите им не мо­гат да приемат съпер­ниците си у дома

Един от пет е твърде малко

През лятото БФС реши да реформира футбола ни и създаде Първа лига. Оказа се, че пет от членовете й заради непокриване на изискванията на стадионите им не мо­гат да приемат съпер­ниците си у дома. Това бяха Черно море, Сла­вия, Монтана и нова­ците Локо ГО и Дунав Русе. Централата, за­едно с държавата, се ангажира да съдей­ства колкото се може по-бързо въпросните клубове да се върнат на съоръженията си.

Близо 8 месеца по-къс­но с тази привилегия и за приключване на ремонтни­те дейности на 20 март с въ­зможност русенци да наблю­дават на живо на Градския стадион решителния мач за първата шестица на Дунав със Славия в последния кръг от редовния сезон. Срещата е дори 13 дни след това и точно ден след 1 април, но дали и тогава съоръжението иде е въведено в експлоата­ция?!

В опит да си отгово­рим на този въпрос поглеж­даме състоянието на ста­диона в момента. На терена, на който би следвало да има дренаж, който би следвало удоволствие се ползва само Локомотив ГО, чийто стадион бе ре­монтиран изцяло - нов терен и осветление. Останалите, кучета ги яли. Забавени поръ­чки, неспазени сроко­ве, липса на средства. А ефектът се видя веднага - първият мач на железничарите в Горна Оряховица бе с ЦСКА и събра над 9000 зрители.

На същото се надяваха и в Русе за мача си с Левски, във Варна за този с армей­ците, но останаха с пръст в уста. У нас обаче сме свикнали ви­новни да няма и отго­ворност да не се тър­си. А един от пет стадиона не само е малко, но и обидно. Как да обясниш на хората в Монтана, че Горна Оряховица например не се ползва с привилегии...

в. "Тема Спорт"

Днес е паметен ден за световния баскетбол

Майкъл Джордан спира със спорта на 16 април 2003 г.

Левски - Напук на всичко!

Пропадането на "сините" продължава, но всичко е точно

И школата на Левски е кръгла нула!

На „Герена“ не могат да се съвземат, след като бившия шеф Йончо Арсов отнесе ценната флашка

Бандата на невинните

На "Герена" няма нито един отговорен за резултатите и дълговете

Футболна еуфория завладява Добрич

Добруджа играе най-важния си мач от 21 години насам

Ще изхвърлят ли съдиите Черно море от тройката

Отношение по темата взеха треньорът Илиев и капитанът Димов

Непостоянството на Костов

Треньорът затвърди стара слабост

Всички червени картони на Роналдо през годините

Португалецът с грозна проява в Саудитска Арабия

Левски отново е тъжна картинка!

"Сините" вече не са опонент на Лудогорец и ЦСКА

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки