Вратарски геройства на "Калдерон", Атлетико е четвъртфиналист (ВИДЕО+СНИМКИ)

Ян Облак и Бернд Лено не позволиха да падне гол в реванша между "дюшекчиите" и Байер Леверкузен

Вратарски геройства на "Калдерон", Атлетико е четвъртфиналист (ВИДЕО+СНИМКИ)

Атлетико Мадрид не допусна изненада и се класира за четвъртфиналите в Шампионска лига след пестеливо 0:0 на реванша с Байер Леверкузен на „Висенте Калдерон”. Тройно спасяване на Ян Облак през втората част и две чудесни намеси на Бернд Лено в края на първото полувреме лишиха мача от голове, но Атлетико имаше комфортен аванс от 4:2 след първия мач и със същия общ резултат е сред осемте най-добри клуба на континента.

Жребият за четвъртфиналите е в петък от 13:00, а преди мача фенове на Атлетико участваха в истинско меле с полицията. Група фенове на „дюшекчиите” пеела песни за своя любим тим, а полицаите ги пазели зорко, обграждайки ги от всички страни. Това довело до напрежение и всичко прерасна в меле с хвърлени бутилки и други предмети, а полицията отвърна с палки и арести.

Хавиер Ернандес загуби бас за американския Супербоул и беше гола глава за мача.

На терена началото беше предпазливо и от двата отбора, чийто наставници имаха много проблеми със съставите си. Диего Симеоне преквалифицира Лука Ернандес като ляв бек и пусна Томас Партей за първи път като титуляр в Шампионска лига този сезон заради наказанията на Филипе Луис и капитана Габи. Фернандо Торес беше на пейката за първи път след смразяващия инцидент на „Риасор”, когато загуби съзнание след удар в главата.

Леверкузен имаше още по-големи промени и беше с изцяло прекроена защита заради неприятна поредица от контузии и наказания.

Кевин Кампъл намери съименника си Фоланд в 4-ата минута, той добре финтира Хименес, но с левия крак насочи покрай далечната греда. След четвърт час Хоакин Кореа излезе на чиста, но няколко бранители успяха да го блокират, Леверкузен направи контра и вратата зееше пред Бранд, който се поколеба и така и не отправи удар.

Хавиер Ернандес получи първата си голова възможност в 21-ата минута, но пасът на Вендел беше доста силен и Чичарито с едно докосване стреля високо над целта.

В края на първата част вратарят на „аспирините” Бернд Лено направи две поредни отлични спасявания, с които запази двете нули. Първо Гризман с едно докосване изведе Кореа на отлична позиция, но Лено отрази изстрела му в близкия ъгъл. В следващата минута Кореа намери Коке вдясно и топовният нисък изстрел на халфа бе избит с пръсти от стража на гостите покрай гредата в корнер.

Втората част започна с пропуск на Гризман, който сякаш не осъзна, че е сам и реши да бие, вместо да напредне към вратата. Атлетико нападаше и Партей проби през центъра, за да намери Кореа вдясно в наказателното поле и след финт срещу Баумгартлингер шутът на нападателя мина леко встрани.

Антоан Гризман опита хитро да копне над Лено и успя да го прехвърли, но малко точност не му стигна по ширина и топката мина встрани от далечната греда.

В 68-ата минута Ян Облак надмина колегата си Лено и направи страхотно тройно спасяване. Грешка на Хименес позволи на Бранд да излезе сам срещу вратаря, но Облак отрази удара и веднага се хвърли, за да отбие и добавката на Фоланд, а за капак спаси и трети опит на Бранд, преди Хавиер Енандес да извади в аут с четвърти удар.

Кевин Кампъл пробва да изненада Облак с нисък шут от средна дистанция след късо изпълнение на корнер, но словенският вратар отново се намеси на ниво.

Атлетико имаше страхотен шанс да зарадва своите фенове с победен гол в 85-ата минута, когато Гризман, Саул и Гайтан изскочиха трима на един срещу последния защитник, но объркаха отиграването на ситуацията и защитата се върна да им попречи.

В добавеното време сантиметри разделиха ямайската резерва Леон Бейли от гол за гостите и нулевото реми се запази.


ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки